Investiții de șapte milioane de euro la un spital din Gorj

Ambulatoriul spitalului din Târgu-Cărbunești a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare cu aparatură medicală, dar și cu echipamente anti-covid. Autoritățile locale încearcă încă din 2017 să obțină bani europeni pentru această investiție care se ridică la aproximativ 7.000.000 de euro.

Lucrările la reabilitarea ambulatoriului au început deja și decurg destul de bine, mai ales că unitatea medicală a fost închisă de luni bune, mai exact de când spitalul din Târgu-Cărbunești a început să trateze bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus.

„Am reușit în sfârșit să obținem fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului. Investiția este de 2.000.000 de euro. S-a construit deja un etaj, va fi aici și un lift, vor fi saloane pentru internări de o zi. Se lucrează bine, mai ales că nu sunt pacienți la cabinetele din ambulatoriu. Sunt bolnavi pe secții, dar muncitorii lucrează în zona albă și nu este niciun fel de pericol. Investiția ar trebui să fie gata în 2023”, a precizat Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Pe lângă această investiție așteptată din 2017, autoritățile locale au mai obținut finanțare pentru un proiect de 5.000.000 de euro, bani care vor ajunge tot la ambulatoriu. ”Va fi și o dotare cu aparatură medicală aici, dar și cu echipamente anti-covid. Necesarul a fost făcut chiar de cadrele medicale din spital, dar și de conducerea unității spitalicești, pentru că ei știu cel mai bine de ce au nevoie acolo. S-au luat tunele pentru dezinfectare, aparate cu ultra-violete și multe alte aparate”, a mai spus primarul din Târgu-Cărbunești.

Atât autoritățile locale, dar și conducerea unității spitalicești speră ca pandemia să se termine cât mai curând, iar unitatea medicală din Târgu-Cărbunești să primească pacienți ca în trecut.

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: