Mutat de la Jilţ Nord pentru că ţine blocată cariera Jilţ Sud

Un salariat al CE Oltenia acuză conducerea companiei de abuz după ce a fost detaşat de la cariera Jilţ Nord la Peşteana pentru o perioadă de 60 de zile. Dumitru Burău, de meserie lăcătuş, spune că în acest fel conducerea companiei face presiuni asupra sa ca să cedeze fără pretenţii terenul pe care îl deţine la cariera Jilţ Sud, care ţine blocat un excavator. Bărbatul spune că nu se va lăsa cu una cu două şi că nu va renunţa la cei 30 de ari de teren dacă cei din conducere nu îi vor creşte salariul şi nu vor angaja un membru al familiei sale în cadrul companiei, aşa cum au stabilit în cadrul negocierilor.

Dumitru Burău spune că cel care l-a detaşat la cariera Peşteana este chiar fostul director al carierei Jilţ Nord, Viorel Vulpe. Curios este faptul că pentru a debloca situaţia de la Jilţ Sud, acolo unde excavator nu are spaţiu de vehiculare tocmai pentru că Burău nu vrea să cedeze terenul, va trebui să poarte negocieri tot cu Vulpe, care acum este şeful carierei Jilţ Sud. Burău spune că nu exista niciun motiv pentru detaşarea sa la cariera Peşteana, mai ales că în urma închiderii sectorului Peşteana Sud au rămas mulţi salariaţi care au prestat activitate de lăcătuș mecanic și care ar putea fi încadraţi la Peşteana Nord.

Burău spune că a mai cedat şi în trecut terenuri pentru continuarea activităţii în carierele companiei şi că pentru asta a fost şi angajat pe perioadă nedeterminată la cariera Jilţ Nord. Acesta a precizat că acceptă și de această dată să-și dea terenul la preţul oferit de companie, cu condiția să-i fie majorat salariul şi ca un membru al familiei să fie încadrat în cadrul complexului. "Fac presiuni asupra mea din cauza unei suprafeţe de teren. Fac presiuni  mai de mult timp, nu de acum. Şi de vechea conducere, înaintea domnului Vulpe. Am o suprafață arabilă la Jilț Sud, am mai cedat, dar s-au cam râs de noi, și-au bătut joc. Am zis să fiu înțelegător și de data asta n-am vrut să mai fiu și m-am opus. În 2010 la toți salariații le-au crescut salariile numai mie nu, au spus că numai dacă cedez teren. Am solicitat să-mi angajeze soția care a fost dată afară de la Minprest și să-mi recuperez ce am pierdut față de ceilalți colegi din 2010. Mi s-a promis că mi se va da promovare ca să recuperez, prețul l-am acceptat cât au vrut dânșii, la 1 euro mp, nu le-am cerut miliarde. Problema a fost pentru un loc de muncă până acum, dar pentru ce și-au bătut joc de mine până acum am cerut să-mi recuperez din urmă. Mi-au promis că mă vor da ca cefelist, dar acum m-au tot amânat și s-a ajuns cu roata. De doi ani am fost plimbat așa. Acum m-am opus la roată", a declarat Dumitru Burău.

Bărbatul spune că nu trebuia detașat la Peșteana, unde nici nu îi este asigurat transportul până la noul loc de muncă. "Tot cu domnul Vulpe voi negocia, dar până acum am negociat cu domnul Dragu. Delegarea mea la Peșteana a făcut-o domnul Vulpe. Nu cedez pentru ce mi-au făcut acum, mai ales că de 5 ani au făcut ce au vrut cu mine. Mi-au făcut referate să fiu dat afară, am contestat în instanță, sunt mai multe", a mai spus Burău.

Bejinaru: Vulpe l-a amenințat că îl calcă în picioare

Liderul de sindicat de la cariera Jilț Nord, Bogdna Bejinaru, spune că Burău a fost umilit și amenințat de fostul șef al carierei, Viorel Vulpe, și că nu înțelege de ce administrația complexului îl păstrează în companie atâta timp cât blochează negocierile cu proprietarii de terenuri. "În data de 27 august directorul Vulpe l-a chemat pe Burău Dumitru la el în birou, iar după o discuție aprinsă cu acesta, l-a amenințat că îl joacă în picioare dacă nu cedează terenul. Având în vedere faptul că directorul Vulpe a reușit să blocheze cariera Jilț Nord, mă întreb, în calitate de lider de sindicat, preocupat de siguranța locurilor de muncă, ce interes are administrația cu bazinul Jilț, menținând un asemenea om în funcție. Cum poate să umilească un proprietar de teren, știind clar că peste câteva zile urma o negociere directă cu acesta, în vederea deblocării excavatorului 04 de la UMC Jilț Sud?", a comentat Bogdan Bejinaru, lider de sindicat.

Cariera_Jilt_Nord

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: