Condescu poate merge la FNME după 21 de luni

Marin Condescu ar putea reveni în peisajul public în perioada următoare, după ce magistrații Tribunalului Olt i-au ridicat interdicţia de a trece pe la sediul FNME şi USMO, organizaţii pe care le-a condus mulţi ani.

Trimis în judecată alături de fostul său adjunct Viorel Temelescu pentru că ar fi prejudiciat bugetul clubului Pandurii cu milioane de lei, fostul sindicalist rămâne în continuare cu interdicția de a se apropia de sediul Pandurii și de cel al Complexului Energetic Oltenia, principalul finanțator de la Pandurii și cel care a și solicitat Poliției anchete peste anchete în acest dosar. Condescu și Temelescu nu scapă însă de controlul judiciar care îi obligă să treacă periodic pe la Poliție și să spună ce fac și din ce își asigură existența. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar privind pe inculpaţii Condescu Marin şi Temelescu Viorel. (...) Admite cererea inculpatului şi dispune încetarea obligaţiei impusă acestuia conform art. 215 alin. 2 C.p.p. de a nu se deplasa la sediul FNME (Federaţia Naţională Mine şi Energie) şi USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia)”, a decis Tribunalul Olt, verdictul nefiind unul definitiv.

O decizie finală pentru această etapă a procesului penal va fi dată de Curtea de Apel Craiova. Controlul judiciar a fost impus de judecători pentru cei doi în noiembrie 2013, după ce procurorul Emil Moța îi reținuse pe ambii și solicita arestarea lor preventivă.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: