Muzeul Judeţean Gorj reia cercetările arheologice din Logreşti

Conducerea Muzeului Judeţean de Istorie „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu a dispus reluarea cercetărilor arheologice în satul Seaca din comuna Logreşti. Acolo au fost descoperite cu ani în urmă mai multe obiecte de ceramică şi alte unelte specifice epocii bronzului.

Lucrările arheologice au început încă de luni în satul Seaca din comuna Logreşti, cel care coordonează activitatea fiind Radu Bejănaru din cadrul Institutului Naţional de Arheologie din Bucureşti. „Pe malul Pârâului Seaca, între satele Seaca şi Măru, acum 50 de ani a fost identificat un sit arheologic, aşa că am decis să reluăm căutările în această zonă. Suprafaţa pe care facem lucrări este de 60 de metri pătraţi, abia am reuşit să decopertăm şi în funcţie de descoperiri ne vom extinde”, a declarat Radu Bejănaru, arheolog.

Cert este că în urmă cu câţiva ani la Seaca au fost descoperite bucăţi de piatră neagră din care se confecţionau topoarele de tip calapod şi tip perforat, indicând, de asemenea, existenţa unei aşezări care, din primele cercetări, pare a se întinde pe un hectar, un hectar şi jumătate. În prezent, la Seaca se află nouă lucrători şi patru specialişti. „Avem nouă lucrători şi patru specialişti. Ne aşteptăm să găsim ceramică, locuinţe, vase, obiecte de lut, de piatră, unelte din epoca timpurie a bronzului şi epoca mijlocie a bronzului”, a mai spus Radu Bejănaru, arheolog.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: