MÂINE: Alegeri SMER - 180 de candidaţi

Campania electorală pentru alegerile din cadrul Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER) s-a încheiat, iar marţi, 19 august, va avea loc primul tur de scrutin pentru alegerea şefilor de departamente şi grupe sindicale. Cel mai mare departament din sindicat este cel din Rovinari, cu peste 1500 de membri, în cursă fiind liderul de la Tismana, Gabriel Bălăceanu, şi Nicolae Pavel, lider la Poiana.

Campania electorală pentru posturile din SMER s-a terminat duminică, 17 august. Primul tur de alegeri va avea loc pe 19 august, iar al doilea pe 22 august. Potrivit unei decizii luate la nivelul SMER, pe 23 va avea loc conferinţa în care se va decide înfiinţarea unui sindicat majoritar. Campania a fost liniştită, doar liderul de la Mentenanţă Gheorghe Peptan a tulburat puţin apele. El a acuzat implicaţii politice la nivelul sindicatului. Peptan a declarat că deputatul Vasile Popeangă este interesat să pună lider la Rovinari pe Cosmin Oproiu, un activist de partid. „Se implică să mă înlăture din mişcarea sindicală. Este vorba despre un deputat, domnul Popeangă. Dar nu mi-e frică pentru că oamenii ştiu ce-am făcut pentru ei“, a spus Peptan. Deputatul Popeangă spune că a vorbit de câteva ori cu Peptan la telefon, dar nu se cunosc. Deputatul PSD se declară deranjat de acuzele lui Peptan şi-l ameninţă pe sindicalist cu o plângere penală. „Am stat de vorbă doar la telefon, nu-l cunosc pe acest individ. Pentru acuzaţia asta mă gândesc să consult nişte jurişti şi o să-i fac o plângere, să vină cu probe. Nu cunosc aceşti oameni, ce alegeri sunt acolo“, a declarat deputatul de pe colegiul 5.

COMPETIŢIE

Cel mai important departament este Rovinari, unde sunt peste 1500 de salariaţi, iar cel care va câştiga va avea influenţă pe măsura numărului de membri. Aici lupta se dă între Gabriel Bălăceanu şi Nicolae Pavel.

PĂCĂLIŢI

Marea supărare a membrilor de sindicat este că nu au fost organizate alegeri şi pentru postul de preşedinte, ocupat interimar de Gabriel Căldăruşe. Acesta spunea că nu avea rost să organizeze alegeri pentru preşedinte din moment de sindicatul va fi parte a unei organizaţii majoritare la nivelul CEO.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: