Nataşa justiţiei româneşti

Ministrul Predoiu pare un copil speriat de bombe în faţa sindicalistei Pivniceru, care nu vrea să vorbească decât cu Băsescu. Degeaba a ieşit public şi le-a amintit magistraţilor că e timpul să se întoarcă la muncă, pentru că au obţinut tot ce se putea obţine. Degeaba aproape că i-a rugat frumos să „înceteze spontan” protestul lor început la fel de spontan. Nu-l ascultă nimeni, pentru că sindicalista Pivniceru, din fundul Moldovei,  nu le dă voie magistraţilor până vineri să facă nici un pas în sălile de judecată. Pentru că ne-am obişnuit noi justiţiabilii să fim purtaţi ani de zile prin „sala paşilor pierduţi” nu ne-ar deranja foarte tare că mai stăm încă trei săptămâni câte se împlinesc în vinerea Pivnicerei, dar nu putem să nu ne întrebăm: pe această perioadă de refuz de muncă, cine-i plăteşte pe distinşi?!

De unde mama lui Boc, vorba lui Năstase, vor încasa ei lefurile, dacă în grevă fiind, fără să recunoască, nu au vrut să muncească. Nu-mi fac iluzii că ministrul Predoiu, dovedit în acest conflict tare ca fularul, le va tăia lefurile pe perioada cât s-au ţigănit pentru drepturi salariale. Dar nu pot să nu mă întreb ce va face posesoarea celor două doctorate, Mona Pivniceru, când se va uita pe „fluturaşul” său şi va observa că leafa îi merge, iar noi ceilalţi cu drag muncim. Se va revolta împotriva statului de drept care o plăteşte chiar şi atunci când nu munceşte? Hai, s-o văd şi pe asta!

Dacă Predoiu nu minte, singurii oameni mai presus de lege, magistraţii, nu mai au nici un motiv să refuze judecarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor sau întocmirea dosarelor care ar trebui să intre în instanţe. Faptul că nu o fac aruncă peste protestul lor atât de spontan… o urmă de politichie care nu cadrează cu obrazul lor subţire. Probabil că  Pivniceru, această Nataşă a justiţiei româneşti, s-a îndrăgostit prea tare de ecranele televizoarelor ca să le părăsească spontan. Până vineri când a promis un răspuns la rugăminţile ministrului mai are timp să urle ca din gură de şarpe că iar s-a ”intruzionat” SRI-ul în intimitatea ei şi o ameninţă cu maltratarea! Ditamai magistratul, căruia i-a îndrumat paşii spre ultimul doctorat profesorul Corneliu Bârsan, judecător de 12 ani la CEDO, şi proferează acuze fără a se strădui să le demonstreze!

Până la urmă, aşa cum ni se pare nouă că este, Mona Pivniceru şi-a atins scopul. A câştigat din războiul ei cu celelalte puteri ale statului mai mult decât sperau magistraţii. Acum este cel mai cunoscut magistrat din România, dar şi cel mai bălăcărit pentru că celebritatea merge mână în mână cu bălăcăreala. Dacă mai pui la socoteală şi kilul de lapte pe zi avantaj solicitat şi dat pentru condiţiile toxice din sala de judecată se cheamă că şi-a făcut datoria de sindicalistă. Totul este să nu fie lăsat prin preajma ei vreun „Kalașnicov”, că este în stare să se transforme imediat în Nataşa.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: