Naţionala României modifică programul din Liga 1

Echipa naţională a României va juca, în martie, barajul din Liga Naţiunilor împotriva selecţionatei din Islanda, iar acest meci ar putea da peste cap Liga 1. La propunerea lui Mihai Stoichiţă şi a lui Mirel Rădoi, Răzvan Burleanu le-a cerut celor de la Liga Profesionistă de Fotbal să amâne etapa dinaintea meciului naţionalei.

Federaţia Română  de Fotbal  a propus marţi devansarea partidelor din Liga 1 înaintea play-off-ului. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a propus, în cadrul ședinței de Comitet Executiv, programată marți, 14 ianuarie, devansarea partidelor din Liga 1 programate înaintea play-off-ului din martie.

România urmează să întâlnească Islanda joi, 26 martie, într-un meci decisiv pentru calificarea la EURO 2020. Deplasarea către țara gazdă va avea loc marți, pe 24 martie, astfel că timpul de pregătire al meciului ar fi unul limitat, ținând cont că ultimele jocuri ale etapei Ligii 1 sunt programate luni, 23 martie.  Propunerea FRF către Liga Profesionistă de Fotbal a fost de a discuta cu deținătorii de drepturi pentru a analiza posibilitatea ca echipele din Liga 1 care dau jucători la lotul național să fie programate joi sau vineri, adică pe 19 și 20 martie. ”Această propunere vine în urma discuțiilor avute cu selecționerul Mirel Rădoi, care ar putea avea la dispoziție jucătorii începând de sâmbătă dimineață. Am câștiga astfel o zi sau chiar două pentru a pregăti duelul cu Islanda. Am găsit înțelegere la reprezentanții cluburilor din Liga 1 în CEx și sperăm să găsim și la deținătorii de drepturi”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu pentru site-ul oficial al FRF.

Propunerea a fost înaintată către Liga Profesionistă de Fotbal, care urmează să discute cu deținătorii de drepturi pentru a găsi cea mai bună soluție.

Liga 1 se va relua pe data de 31 ianuarie 2020, cu etapa 23, iar în următoarele două zile, pe 1 și 2 februarie, sunt programate două derbiuri: Dinamo – Astra și CFR Cluj – FCSB. Meciul care deschide etapa este Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş, programat vineri, 31  ianuarie,  de la ora 20.30.

Vineri, 31 ianuarie

Ora 20.30 – Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş

Sâmbătă, 1 februarie

Ora 14.00 – Academica Clinceni – FC Voluntari
Ora 17.00 – FC Hermannstadt – Sepsi OSK
Ora 20.00 – Dinamo – Astra Giurgiu

Duminică, 2 februarie
Ora 17.0 – Chindia Târgovişte – FC Botoşani
Ora 20.00 – CFR Cluj – FCSB

Luni, 3 februarie

Ora 20.00 – Politehnica Iaşi – FC Viitorul

Vizualizări: 562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: