Ne vindem țara. Cât dați pe ea?

Spune, bă, Tokes, ce vrei? Și voi, ăștiălalții cu pretenții de autonomie!? Vreți Ardealul, este? Și cât dați pe el? Dacă aveți bani, luați-l și ocupați-vă de el. Bă, dar să fie lună vrem! Stipulăm în contract. Să nu mai fie șomeri, nici orașe moarte, nici prostituate cu sifilis. Dar de Moldova n-ați vrea să ne scăpați? Administrați-o, bă, voi, că sunteți mai nemți ca noi. PRM

Ungurii ăștia-s tâmpiți? Păi, țară mare le trebuie lor pe criza asta? Ia uitați-vă la Olanda, vi s-a părut vouă că au chef să cucerească și Belgia, să se mai pricopsească cu niște cetățeni în plus? Dimpotrivă, d'alde Belgia și Spania au mari probleme cu provinciile care vor să devină autonome. Adică mai mici. Dar ungurii au înnebunit, ei vor să fie din nou imperiu. Dar chiar n-au învățat de la vechiul Imperiu Austro-Ungar că nu-i deloc bine să-i stăpânești pe români? Abia așteaptă moldovenii și oltenii să aibă niște stăpâni de treabă, care trag țara înainte cât se ocupă ei de țepuit.

Nu, pe bune! Vecinii ăștia de la nord-vest și rudele lor din Ținutul Secuiesc chiar n-au altă treabă decât să se îmbete și să sune la UE, să facă sesizări privitoare la reîntregire? Păi zice lumea că suntem noi, oltenii, proști. Dar ne văzurăți pe noi că, în loc să muncim în magazine, în Italia, umblăm cu cai verzi pe pereți, că vrem provincia autonomă Oltenia? Nu. Noi suntem oameni serioși și responsabili. Nu ne interesează cum se numește țara în care facem bani, atâta timp cât nu muncim pentru asta.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: