Neagoe a fost a patra opţiune pentru banca Universităţii

Eugen Neagoe a fost instalat antrenor la Universitatea Craiova, semnând un contract pe un an şi jumătate. Pentru olteni însă „Geană” a fost abia a patra opţiune, după Laurenţiu Reghecampf şi doi antrenor din străinătate.

Primul pe lista clubului din Bănie a fost Laurenţiu Reghecampf, negocierile dintre părţi fiind foarte avansate. Dacă Neftchi Baku, echipa lui Reghe, nu se califica în semifinalele Cupei Azerbaidjanului, antrenorul ar fi revenit la Universitatea Craiova.

Celelalte două opţiuni care-l „devansau” pe Eugen Neagoe erau un antrenor sârb şi unul spaniol, ambele, mai costisitoare decât aducerea lui „Geană”. Timpul era destul de scurt până la reluarea pregătirii, iar pauza de iarnă nu este la fel de generoasă precum cea de vară, aşa că, în cele din urmă, s-a optat pentru Eugen Neagoe, din mai multe motive. „În primul rând, faţă de Reghecampf, era şi mai „ieftin” şi s-a putut desprinde mai uşor de echipa la care activa, el rezolvându-şi de unul singur înţelegerea cu Universitatea Cluj. Apoi, faţă de cei doi antrenori străini, Neagoe este familiarizat cu campionatul României şi cunoaşte destul de bine atât lotul Universităţii Craiova, cât şi atmosfera din Bănie. În condiţiile timpul îi presa pe conducătorii Ştiinţei, aceste atuuri ale lui Neagoe au cântărit decisiv.

Nu în ultimul rând, a contat şi faptul că antrenorul şi-a dorit foarte mult să pregătească echipa sa de suflet, dar şi susţinerea pe care „Geană” a  avut-o din partea lui Pavel Badea şi a lui Sorin Cârţu”, a informat ProSport.

„Geană” revine astfel la echipa sa de suflet, Știința, pentru care a evoluat în peste 140 de partide în prima divizie, reușind să câștige „eventul”.

Vizualizări: 1,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: