Nectar de piersici, pregătit acasă

Amatorii de nectar de fructe pot prepara în această perioadă în care piersicile se găsesc peste tot un delicios nectar din piersici. Acesta poate fi consumat pe perioada verii, dar poate fi păstrat foarte bine şi pentru iarnă.

Reţeta este foarte simplă şi poate fi preparată şi fără zahăr dacă piersicile sunt bine coapte. Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente: piersici coapte, zahăr brun, o lămâie, apă, sticle sterilizate.

Mod de preparare: Se spală bine piersicile în 2-3 ape şi se taie felii îndepărtând sâmburii.

Se aşează piersicile într-un vas şi se adaugă apă cât să le acopere bine. Nu este necesară mai multă apă, deoarece piersicile vor lăsa suc propriu. Se pune vasul la fiert timp de 20 de minute dar timpul de fierbere este subiectiv şi depinde de cantitatea de fructe, calitatea lor şi dacă sunt coapte bine.

În timp ce piersicile fierb se adaugă lămâie tăiată în 4 bucățele. Se opreşte fierberea atunci când piersicile se decojesc ușor. Se ia vasul de pe foc și se îndepărtează bucățile de lămâie.

Se mărunţesc piersicile cu ajutorul unui blender şi se mai adaugă apă până când se obţine textura dorită. La fel se procedează şi cu zahărul, adăugați în funcție de cât de dulce doriți să fie nectarul.

Se repartizează nectarul în sticle sterilizate, pe care le închideţi ermetic. Se aşază sticlele într-un vas cu apă și se fierb timp de 30 minute după care se lasă la răcit în același vas.

Nectarul se depozitează în spații aerisite și răcoroase şi poate fi păstrat şi pentru iarnă.

Vizualizări: 1,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: