Dovlecei gratinați cu roșii, o reţetă de vară

Dovleceii şi roşiile sunt o combinaţie perfectă pentru zilele de vară pentru că orice preparat care conţine aceste ingrediente este plin de vitamine, minerale și antioxidanți benefici pentru sănătate. Aşadar, o rețetă de dovlecei gratinați cu roșii va fi o delicatesă bogată în substanțe nutritive.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, reţeta de dovlecei gratinaţi cu roşii este un preparat apetisant, cu o savoare intensă, ideal pentru orice ocazie. Vitaminele și mineralele din roșii oferă preparatului un efect antioxidant intens, iar dovleceii conțin oligoelemente benefice pentru organism. Modalitatea ideală de a prepara dovlecei gratinați cu roșii este de a folosi sos natural de roșii.

Ingrediente:

    2 dovlecei

    250 g de roșii zdrobite (la borcan sau preparate în casă)

    O ceapă de dimensiune mare

    150 g de cașcaval ras

    60 g de unt

    50 g de brânză moale

    4 linguri de ulei de măsline (60 ml)

    Puțină sare

Mod de preparare:

Dovleceii trebuie spălați bine, apoi trebuie curățați și tăiați pe lungime în bucăți de o jumătate de centimetru grosime. Adăugaţi dovleceii într-un vas cu apă în clocot, sărată în prealabil. Lăsaţi dovleceii să fiarbă timp de 7 minute, apoi trebuie strecuraţi.

Pentru sosul de roșii trebuie să tăiaţi ceapa mărunt și să o sotaţi într-o tigaie unsă cu ulei, la foc mic cu puţină sare. Adăugaţi roșiile zdrobite și gătiţi ingredientele la foc mic timp de 8 minute, amestecând frecvent.

Într-o tavă pentru cuptor unsă cu unt, începeţi să așezaţi un strat de cașcaval ras, urmat de un strat de dovlecei, apoi, de un nou strat de cașcaval ras. Adăugaţi apoi un strat de sos de roșii, încă un strat de cașcaval ras, iar deasupra bucățile de brânză moale. La final se adaugă câteva linguri de unt deasupra preparatului din dovlecei, deoarece astfel cașcavalul se va topi mai ușor.

Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 ºC. Dovleceii se lasă în cuptor timp de aproximativ 25 de minute până când capătă o culoare aurie.

Vizualizări: 3,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: