Negocieri la DGASPC Gorj pentru deconturi şi locuri de fumat

Reprezentanţii sindicatelor şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj vor relua mâine negocierile pe marginea acordului colectiv de muncă al funcţionarilor publici din instituţie. Sindicaliştii speră că va fi semnat acordul colectiv de muncă, în baza căruia li se vor asigura condiţii mai bune de muncă. Angajaţii ar putea semna pentru prima dată un astfel de acord prin care au solicitat decontarea transportului, echipamente şi amenajarea de locuri pentru fumat.

Liderii funcţionarilor publici din DGASPC Gorj se vor aşeza la masa negocierilor cu conducerea instituţiei încrezători că vor reuşi semnarea acordului colectiv de muncă. În caz contrar, aceştia vor continua discuţiile, în data de 6 iulie, la minister unde se vor reuni toţi directorii instituţiilor similare şi liderii marilor organizaţii sindicale din ţară. “În momentul de faţă suntem în faza de negociere a acordului colectiv de muncă. Din fericire conducerea DGASPC Gorj este deschisă dialogului şi sperăm că vom putea să-l semnăm în data de 31 mai. Oricum avem informaţii că în data de 6 iulie, la minister, va avea loc o întâlnire cu directorii de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi liderii organizaţiilor sindicale din ţară. În cazul în care nu se va ajunge la un consens vom ridica şi atunci această problemă”, a declarat Gheorghe Corobea-Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. La rândul său, sindicalistul Sorin Torop spune că în cadrul acordului ce urmează a fi încheiat nu pot fi prevăzute drepturi de natură salarială ci doar beneficii privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. „Acordul poate să cuprindă beneficii, precum îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar nu şi drepturi salariale. Semnarea acordului este foarte importantă pentru salariaţii din DGASPC Gorj întrucât nu am avut niciodată un astfel de acord. Pe viitor, acordul colectiv de muncă poate obliga conducerea instituţiei să poarte negocieri cu sindicatele înainte de expirarea acestuia”, a precizat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.

DOLEANŢE

Potrivit acordului colectiv de muncă principalele doleanţe ale funcţionarilor publici din DGASPC Gorj sunt: asigurarea de materiale igienico-sanitare, amenajarea unor locuri pentru fumat, acordarea unui echipament de lucru şi decontarea biletelor de transport în condiţiile în care se deplasează în interesul serviciului.  

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: