Negocieri pentru exportul de energie de la CE Turceni

Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, se va întâlni astăzi cu ministrul economiei Adrian Videanu pentru a stabili în ce condiţii Turceniul va putea exporta energie. În cazul în care complexul energetic Turceni va reuşi să exporte energie, în scurt timp producţia va crește cu peste 100 de MW.

La întrunirea care va avea loc la Bucureşti vor participa reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, ai Hidroelectrica, Transelectrica şi ai Complexului Energetic Turceni. Toţi cei prezenţi vor discuta despre realizarea unui protocol comun în vederea efectuării exportului de energie. „Singura soluţie pentru a creşte producţia de energie şi implicit consumul de lignit pentru bazinul Oltenia este să scoatem energia produsă în afara ţării. Marea problemă este că preţul la energie, şi pe piaţa internă, dar şi pe cea externă, a scăzut foarte mult şi trebuie să realizăm, noi, Complexul Energetic Turceni, împreună cu Hidroelectrica un preţ competitiv pentru export“, a declarat director economic al Complexului Energetic Turceni.

Ionel Manţog speră ca astăzi să fie ultima discuţie pe această temă, după care să se treacă la export. „Sper din tot sufletul ca aceasta să fie ultima discuție pe această temă şi să putem realiza această măsură care oricum este întârziată faţă de data la care eu am propus iniţial. Dar, fiecare unitate, din cele implicate, încearcă să îşi apere propriile interese“, a mai precizat Manţog.

Dacă CE Turceni va reuşi să exporte energia produsă, acest lucru va însemna pentru unitatea energetică, în primă fază, o creştere a producţie cu 100 MW, ceea ce înseamnă şi o producţie suplimentară de lignit de peste un milion de tone.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: