Cei mai buni înlocuitori pentru cafea și ce beneficii au

Sunt cazuri în care unii oameni sunt obligați să renunțe la cofeină sau teină și atunci vor apela la alternative care să le fie pe plac. Cei mai buni înlocuitori pentru cafea oferă o serie de beneficii pe lângă satisfacţia pe care o oferă cafeaua.

Insomnia, arsurile la stomac, palpitațiile, hipertensiunea, problemele cardiace pot fi efectele secundare ale consumului de cafea. De aceea, este mai bine să o înlocuiți cu băuturi la fel de gustoase și energizante și cu alte beneficii pentru sănătate.

1.Cicoarea

Consumată din antichitate în zona mediteraneană, cicoarea este o băutură care se bea cel mai bine atunci când te ridici în pat. Foarte asemănătoare cu păpădia cu care împărtășește gustul amar, cicoarea este tonică, deși este lipsită de cafeină, și  depurativă. În mod tradițional este folosită  pentru ameliorarea problemelor stomacale, drenarea ficatului, îmbunătățirea tranzitului intestinal, reducerea nivelului de zahăr din sânge. Cicoarea poate ajuta și la pierderea în greutate.

2.Cafeaua din orz

Pentru dependenții de cafea, cafeaua din orz este o alternativă reală, asemănătoare ca aromă și aspect cu excepția faptului că acest tip de cafea nu conține cafeină. Cu note ușoare de aromă de pâine sau alune prăjite, băutura face parte din tradiția italiană. Cafeaua din orz este o sursă de vitamine și fibre, antioxidanți, minerale, ajutoare prețioase pentru un tranzit intestinal bun, cât și pentru circulația sanguină.

3.Cafeaua instant din grâu

Acest înlocuitor al cafelei este preparat din boabe de grâu spelta prăjite. Se caracterizează prin bogăția sa în aminoacizi, magneziu, fosfor și calciu, ceea ce face din ea o excelentă băutură antistres. În ceea ce privește aroma, se poate spune că este similară cu cea a cafelei americane.

4.Cafeaua rooibos espresso

Derivat dintr-un tufiș care crește exclusiv în Africa de Sud, rooibos este la fel de apreciat pentru aroma sa ca și pentru beneficiile sale asupra tulburărilor de somn, piele și intestinale. Numit și ceai roșu pentru culoarea din infuzie, rooibos conține o cantitate mare de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură a celulelor noastre și de anumite tipuri de cancer. De asemenea, conține zinc, cu o acțiune antibacteriană și restaurativă asupra pielii. În cele din urmă, are avantajul de a remineraliza organismul. Deci, este ideală în perioadele de stres și oboseală.

5.Ceaiurile din plante

Ceaiurile din plante relaxante, reconfortante sau liniștitoare sunt bogate în ingrediente active care revitalizează corpul, facilitează digestia sau somnul. Dimineața, sunt de preferat așa-numitele plante tonice precum ginsengul, ghimbirul, angelica, guarana etc.

Vizualizări: 1,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: