Negocieri pentru fuziunea sindicatelor din CE Oltenia

Preşedinţii sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia au început consultarea angajaţilor privind reorganizarea mişcării sindicale din Gorj, în vederea apariţiei unui singur sindicat majoritar în compania energetică. Marin Condescu, liderul FNME, a avut ieri mai multe întâlniri în teritoriu pentru a pune la punct detalii privind reorganizarea.

Cei aproape 200 de participanţi la Consiliul de Coordonare al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au hotărât înfiinţarea unui sindicat majoritar al salariaţilor din CE Oltenia. Întrebarea este cum se va face acest lucru, variantele fiind fuziunea sindicatelor din companie sau înfiinţarea unui sindicat nou, la care să adere mai mult de jumătate din minerii din companie.

Prima variantă, cea de fuziune a mai multor sindicate din companie, implică proceduri mai ample, care vizează în principal modul de transfer al patrimoniului sindicatelor. Cea de-a doua ar impune înfiinţarea unui sindicat cu circa 20 de membri, la care să semneze adeziuni toţi membrii sindicatelor afiliate acum la FNME.

Se discută despre posibilitatea de înfiinţare a două sindicate, însă doar unul are şansa să participe la negocieri. Cel mai probabil sindicatul majoritar va fi format din organizaţiile de la Termocentrala Rovinari (semne de întrebare fiind la Cariera Tismana), Termocentrala Turceni, Cariera Roşia, Cariera Peşteana şi Cariera Lupoaia.

Din acest sindicat nu vor face parte minerii de la Berbeşti şi Husnicioara, care se presupune că vor fi externalizaţi din CE Oltenia, dar nici cei de la Roşiuţa şi Tismana, ai căror lideri au alte opţiuni. Pe de altă parte este puţin probabil că minerii şi energeticienii se vor afilia la un sindicat ce nu participă la negocieri.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: