CE Oltenia a început anul cu şomaj tehnic şi prime

Anul a început bine pentru angajaţii Complexului Energetic Oltenia, compania anunţând că va suplimenta cu 250 de lei primele acordate salariaţilor în 2013. Pe de altă parte, anul a început cu şomaj tehnic pentru mineri, care vor merge la lucru abia pe 13 ianuarie.

Conducerea CE Oltenia subliniază că situaţia financiară a societăţii „a permis ca salariaţii CE Oltenia să beneficieze de o primă în valoare totală de 1.000 lei, iar cei de la Electrocentrale Chişcani de o prima in valoare totala de 400 lei“. „Directoratul CE Oltenia a aprobat prin HD nr.1/ ianuarie 2014 suplimentarea primelor acordate salariaţilor în 2013 cu suma de 250 lei pentru salariaţii CE Oltenia sşi cu suma de 100 lei pentru salariaţii Electrocentrale Chişcani“, a anunţat CEO printr-un comunicat de presă.

În primele luni ale anului, CE Oltenia are de făcut o cheltuială de aproape 50 de milioane de euro pentru certificatele carbon, dar cel mai probabil compania nu va avea probleme financiare în a asigura aceste fonduri. Până la acest moment CE Oltenia nu a anunţat un profit, estimativ, pentru 2013, însă cel la zece luni era de 100 de milioane de lei, adică în jur de 20 de milioane de euro.

PRIME

Compania nu a acordate prime unui număr de 29 de sindicalişti. Este vorba despre cei de la Rovinari, Peşteana, Mehedinţi, Vâlcea, o parte din Turceni şi Lupoaia. Au primit prime liderii de la Roşiuţa, de la Turceni, partea de energie, doi lideri de la Tismana.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: