Negocieri reluate la CE Oltenia

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor relua luni, la ora 11.00, negocierile privind partea de salariazare din Contractul Colectiv de Muncă.

Așteptările sunt reduse, câtă vreme compania este pe pierdere, este într-un program de restructurare și a plătit recent 315 milioane de euro pentru certificatele de carbon.

În plus, premierul Cîțu a anunțat deja că nu au fost aprobate bugete cu majorări salariale la companiile de stat, în acest an. „Anvelopa salarială rămâne la nivelul anului trecut, crește foarte puțin. Competiția neloială în mediul de stat are loc nu doar la nivel de salarizare, ci și la modul în care lucrează companiile de stat. Transformarea digitală a statului este metoda prin care să facem un stat suplu. Acum statul este o frână în dezvoltarea economiei. Am cerut reforme la companii de stat cu pierderi. Blocăm creșterea salariilor la stat, și facem o nouă lege a salarizării. Cred că Tarom va fi un exemplu de succes al restructurării. Direcția în care merge această companie este una corectă. Managerii companiilor de stat trebuie să spună clar dacă pot și vor să restructureze, iar dacă nu, vor veni alții care să o facă”, a fost mesajul premierului încă de acum câteva săptămâni.

Negocierile vor începe la ora 11.00, la sediul Diviziei Miniere. Liderii federațiilor sindicale au încercat să obțină o întâlnire cu ministrul Energiei, pentru a discuta despre salariile de la CE Oltenia, dar nu au reușit. (A.A.)

Vizualizări: 3,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: