Negoț la colț de stradă. Fără autorizație ori casă de marcat!

La Târgu Jiu, încălțămintea sau hainele second hand se vând direct pe trotuar. Se întâmplă zilnic, de exemplu, în Piața Centrală din oraș, unde zeci de persoane încearcă să vândă tot felul de lucruri fără să dețină autorizații ori case de marcat. Polițiștii locali îi amendează când îi prind, însă nu țin pasul cu „bișnițarii”.

Haine second hand, șosete, încălțăminte, parfumuri ori cârlige pentru rufe sau pâlnii din aluminiu. Pentru fiecare, comercianții ambulanți din Târgu Jiu au câte un preț. Le vând târgujienilor produsele fără să achite vreo taxă ori să emită un bon fiscal. Dau vina pe sărăcia în care trăiesc. „Nu am autorizație. Mie nu îmi trebuie fiindcă sunt amărâtă și necăjită. Nu fac mulți bani dacă vând o pereche de încălțăminte și eu că nu am ce mânca”, se scuză unii comercianți.

Alții au rămas fără marfă pentru că le-a fost confiscată de polițiștii locali. „Au făcut repede rost de alta și au revenit în Piața Centrală din Târgu Jiu. Au venit polițiștii și mi-au ridicat marfa cu japca. Suntem bolnavi. Nu avem multă marfă. Am doar o geantă”, ne-a spus o femeie care vinde haine second hand chiar pe un trotuar în piața din oraș.

Cei care merg la cumpărături în Piața Centrală spun că se simt agasați de comercianții care aduc zilnic fel și fel de articole vechi ori parfumuri. „Ar trebui să ia cineva o măsură. Poliția Locală și administrația piețelor nu ar trebui să-i lase. Vând fără niciun fel de autorizație. Nu dau niciun bon. Ei fac bișniță și nu plătesc niciun fel de impozit”, susține o târgujiancă. „Să-i mai constrângă puțin pentru că ne agasează mereu în piețe. Să învețe toată lumea să muncească”, le-a transmis o altă femeie.

Reprezentanții Poliției Locale din Târgu Jiu susțin că organizează acțiuni pentru identificarea comercianților fără autorizație aproape în fiecare zi. De cele mai multe ori, îi amendează și le confiscă marfa. Chiar și-așa, aceștia revin mereu.

Galerie foto




Vizualizări: 2,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: