Colecție vestimentară inspirată de Brâncuși

Un tânăr talentat din municipiul Târgu Jiu a dedicat una dintre colecțiile sale vestimentare marelui sculptor ”Constantin Brâncuși”. Cu ocazia marcării a 145 de ani de la nașterea titanului de la Hobița, Mihai Buză, căci despre el este vorba, a realizat o colecție de haine inspirată din perioada brâncușiană, mai exact din costumul Lizicăi Codreanu.

Costumele au fost prezentate în cadrul spectacolului ce a avut loc pe data de 19 februarie 2021, iar colecția a fost denumită ”Arhaic”. Mihai a povestit de unde i-a venit această idee.

”La această colecție am început să lucrăm pentru noul proiect pe care l-am avut cu Muzeul Național Constantin Brâncuși. Costumele au fost făcute pentru a marca cei 145 de ani de la nașterea marelui sculptor. Acestea sunt inspirate din costumul Lizicăi Codreanu. Mai apoi mi-a venit o idee proprie de a reinterpreta aceste costume și de a le aduce în actualitate prin noi creații ale mele. Colecția poartă denumirea de Arhaic. La noile ținute care conțin piesele costumul am adăugat materiale noi cum ar fi: tiul, satin, tercot, dar și noi piese vestimentare cum ar fi: un sacou, o rochie, căciula. Prin aceste noi intervenții am vrut să aduc costumul inițial în actualitate, dar și perioada în care ne aflăm toți, adăugând accesoriul cel mai comun și cunoscut de noi astăzi, fiind vorba despre masca de protecție”, a spus Mihai Buză.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: