Nelu Roşca: Motru a rămas fără nicio oportunitate

Nelu Roşca, lider de sindicat la Cariera Roşiuţa, a spus că se va implica în alegerile locale din 2020 la Motru, fiind nemulţumit de cearta continuă dintre actualul primar Gigel Jianu şi viceprimarul Cosmin Morega. Roşca nu şi-a ascuns simpatia pentru Constantin David, directorul Carierei Roşiuţa, pe care l-ar vedea un bun candidat la primărie. Liderul sindical a vorbit într-o emisiune la Tele 3 despre motivele care îl fac să se implice în această luptă.

Reporter: Susţineţi varianta Constantin David candidat PSD la Primăria Motru?

Nelu Roşca: Este un subiect destul de delicat, dar le transmit un mesaj tuturor motrenilor. Motru a rămas fără nicio oportunitate. Copiii, neamurile, prietenii şi colegii noştri preferă să plece din zonă. Uitaţi-vă cum arată oraşul Motru. Cearta celor doi sau a celor două echipe nu aduce nimic bun pentru Motru.

Rep.: Într-un fel e clar răspunsul...

N.R.: Am avut discuţii şi cu unii, şi cu alţii. Eu sunt în Motru de 42 de ani. Motru îmi trece prin stomac. Nu pot să pun valorile copilăriei mele, a ceea ce am trăit eu în oraşul Motru, cu nişte derbedei care nu iau aceste valori în considerare şi vor să ducă acest oraş în derizoriu, să se aleagă pragul. Drept pentru care, în calitate de cetăţean cu drept de vot şi atât cât pot eu să influenţez, o voi face la momentul respectiv, pentru a avea un primar şi un consiliu local care să fie capabili să gestioneze administraţia acestei zone.

Rep.: Constantin David este capabil să facă asta, îl vedeţi primar PSD la Motru?

N.R.: Este o posibilitate şi încă una destul de bună. Am o colaborare destul de bună cu el, mi-e drag de el când pune suflet şi când se vorbeşte de Motru are aceleaşi trăiri ca şi mine, pentru că şi el este de foarte mult timp în Motru. Este normal să ne unească gândul pentru Motru. Mai sunt şi alte persoane care nu lucrează în carieră şi cu care am relaţii foarte apropiate. Când vezi oameni care trăiesc pentru oraşul ăsta, nu te faci prieten cu oamenii care au acelaşi sentiment ca şi tine? Te faci cu ăştia care îi scuipă?

Rep.: Îl vedeţi candidat pe Constantin David?

N.R.: Să îl lăsăm deocamdată să facă treabă la Cariera Roşiuţa, lumea îl cunoaşte în Motru, nu e cazul să vorbim de acum de o candidatură.

Vizualizări: 5,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: