Nelu Roșca: Toți salariații din CEO vor avea venituri mai mari

Președintele Sindicatului Liber Roșiuța, Nelu Roșca, a susținut într-o emisiune TV că toți salariații Complexului Energetic Oltenia vor avea venituri mai mari în ultimele luni ale anului, după aprobarea rectificării bugetare. Roșca susține că asta cer sindicatele, ca nu doar cei care au făcut ore suplimentare să câștige în plus, ci și ceilalți salariați care vor fi pontați în zile libere, unde plata este dublă.

Iată cum a explicat Nelu Roșca solicitarea sindicatelor în emisiunea de la TV Sud. „Administrația va trebui să încheie un protocol cu sindicatele și să clarificăm ca toți salariații acestei societăți să știe ce plată ia în plus și cu cât le cresc veniturile și nu salariile. În loc de 21 de posturi să se plătească 23, în funcție de cât este calculul, ca până la sfârșitul anului să consumăm acești 24.970.000 de lei, cu acordarea către toți salariații CEO, pentru că toată lumea a participat și vine la muncă”.

Roșca a explicat că posturile suplimentare vor fi plătite cu 187,5% în zilele de sâmbătă și duminică, iar în perioada sărbătorilor de iarnă cu 200%. „Trebuie calculați banii ăștia și împărțiți la numărul de salariați. Acești bani vor rămâne în consumul anvelopei salariale și în construcția bugetară pentru 2018”, a adăugat Roșca. (A.A.)

Vizualizări: 3,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: