Nelu Tătaru, despre cazurile Covid din Gorj: Evoluția este favorabilă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns în Gorj la patru luni de la depistarea primului caz de Covid 19 în țara noastră, în comuna gorjeană Prigoria. De atunci și până în acest moment, sunt peste 200 de persoane care au fost infectate cu noul tip de coronavirus. Circa 50 de gorjeni mai sunt internați în spital. Tătaru s-a declarat optimist și a explicat că evoluția este una favorabilă în județul nostru și autoritățile au gestionat bine criza generată de pandemie.

Ministrul Nelu Tătaru a vizitat Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu. S-a oprit mai întâi în cele două corturi de triaj din fața unității medicale. La final, a explicat că va fi extinsă secția din fonduri europene și a admis că spitalul are multe nevoi. „Sunt nevoi și aici. Am discutat cu managementul cele mai importante nevoi. Ar fi aparatul de radiologie, stația de sterilizare, iar printr-un program european se va extinde Unitatea de Primiri Urgențe. Voi avea, în continuare, discuții. Am vrut să văd și evoluția locală, ținând cont că aici a fost primul caz de infectat cu Covid din România”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a comentat și situația infectărilor la nivelul județului Gorj mai ales că, joi, s-au împlinit exact patru luni de la primul caz de Covid 19, ce a fost depistat în Gorj. „Evoluția este favorabilă la nivelul județului Gorj. Sunt 49 de cazuri active în acest moment. Trei, în Terapie Intensivă. Sunt evoluții într-un context de măsuri de relaxare gestionate bine aici, la Târgu Jiu. Sper să vorbim de o scădere a numărului de cazuri în continuare”, a mai declarat ministrul Tătaru.

În acest moment, potrivit ultimei raportări, 209 persoane au fost infectate cu Covid. Dintre acestea, 148 s-au vindecat.

Vizualizări: 1,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: