Președintele Sindicatului ”Sănătatea” din Gorj: Vom trece la proteste

Președintele Sindicatului ”Sănătatea” din Gorj, Ion Măruță, este revoltat pe Direcția Publică de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, pentru că nu au fost plătite salariile medicilor și asistenților de la cabinetele școlare aflate în subordinea primăriei. Mai exact, este vorba despre 28 de asistenți și 10 medici, din organizația sa, spune Măruță.

Revoltă mare în rândul a zeci de asistenți medicali și medici de la cabinetele școlare. Liderul sindical Ion Măruță spune că este vorba despre plata orelor suplimentare, stimulentul de risc și voucherele de vacanță, bani care nu au mai fost acordați din luna martie a acestui an.

”Refuză în totalitate să acorde plata orelor suplimentare efectuate în această perioadă, plata orelor din zilele de sâmbătă și duminică, dar și pe sărbătorile legale. S-au lucrat cel puțin 12 ore pe zi. Este vorba și despre sporul de risc, dar și de voucherele de vacanță”, a spus Ion Măruță, la radio Infinit.

Mai mult, sindicalistul îi cere primarului Marcel Romanescu, să rezolve aceste probleme pe cale amiabilă, în caz contrar, vor exista proteste. De asemenea, se gândește și la plângeri penale.

”M-am adresat domnului primar cu solicitarea de a organiza o întâlnire pentru a putea rezolva această problemă pe cale amiabilă. În caz contrar, suntem foarte hotărâți să trecem la măsuri de protest. Nu se poate ca acești oameni să stea de 3 luni neplătiți pentru turele pe care le-au lucrat. Pur și simplu, Direcția Publică de Patrimoniu refuză să acorde aceste drepturi. Nu au nicio justificare. Am încercat să vorbesc cu ei, pur și simplu nimic. Vom acționa în instanță dacă nu se rezolvă, vom depune și plângeri penale”, a mai afirmat Măruță.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că o să se găsească soluții. ”Nu cred că putem discuta de plângeri penale și de instigare a oamenilor. Dacă o face din punct de vedere politic îl pot înțelege, dar dacă o va face din calitate de lider de sindicat, toate acestea se pot rezolva pe cale amiabilă. Nu s-a pus problema de neplata acestor venituri, este exclus să o facem cu rea voință. Dacă legea o să clarifice această situație sau o instanță, banii vor fi asigurați”, a spus primarul Romanescu, la radio Infinit.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: