Explicațiile spitalului după ce un bătrân mort a fost ținut într-un vestiar

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vine cu clarificări după ce un bătrân mort ar fi fost ținut în vestiar o noapte întreagă spre revolta pacienților care au semnalat acest lucru șefului de secție și managerului unității medicale. La nivelul spitalului, a fost declanșată o anchetă internă. Ce s-a stabilit? Vestiarul a fost, de fapt, transformat în morgă provizorie în perioada pandemiei. În plus, bătrânul de 78 de ani, care a murit în spital, avea și Covid 19, dar și alte afecțiuni.

Oficialii unității medicale au explicat că secția de Oncologie a fost transformată, în pandemie, în spațiu pentru internarea pacienților pentru Covid 19. Tot aici, vestiarul a fost transformat în spațiu unde sunt ținuți pacienții care mor pe patul de spital. „Tinand cont de contextul epidemiologic privind luarea unor masuri in vederea limitarii infectarii cu virusul SARS COV-2, sectia Oncologie din Str. A.I. Cuza a fost relocata in locatia din Str. Tudor Vladimirescu, iar destinatia sectiei de Oncologie a fost atribuita internarii pacientilor infectati cu COVID-19 avand urmatoarea structura: 18 paturi pentru spitalizare pacienti confirmati cu COVID-19, 10 paturi ATI pentru pacientii confirmati cu COVID-19 cu stare generala grava, 1 pat pacienti confirmati cu COVID-19 ce necesita hemodializa, spatiu pentru magazii materiale, boxe de curatenie, spatiu de dezbracare, Spatiu pastrare decedati (fostul spatiu al vestiarului)”, a explicat medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Târgu Jiu.

Bătrânul, în vârstă de 78 de ani, avea Covid 19. După ce a murit, acesta a fost dus în fostul vestiar, transformat în morgă provizorie. „Mentionam ca pentru structura organizatorica antementionata a fost emis avizul epidemiologic de catre DSP Gorj. Pacientul era confirmat cu COVID-19 si era internat in salonul de Terapie Intensiva COVID din spatiul aferent fostei sectii de Oncologie, iar dupa decesul acestuia trupul neinsufletit a fost depus in spatiul pentru pastrare decedati (fostul spatiu al vestiarului). In spatiul pentru pastrare decedati nu se aflau pacienti internati, destinatia acestuia fiind una clara”, a mai spus Alexandru Nițu.

Situația a fost semnalată în spațiul public de pacienții revoltați că trupul neînsuflețit ar fi fost păstrat, peste noapte, în apropierea saloanelor unde erau ei internați. 

Vizualizări: 1,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: