Școlile în care distanțarea socială nu va fi o problemă

Ministrul Educației, Monica Anisie, ia în calcul ca elevii să vină prin rotație la ore sau să fie ținute cursurile în containere și corturi, pentru ca elevii să stea la distanță unii de alții. În Gorj sunt însă școli cu atât de puțini copii, încât distanțarea nu va fi o problemă.

Una dintre comunele unde nu vor fi probleme dacă din toamnă va veni un nou val de infectări și se impune un număr redus de elevi în clase este localitatea Alimpești. ”Din păcate, noi avem posibilitatea de a respecta măsurile care se preconizează în cazul unui nou val de îmbolnăviri. Numărul elevilor a scăzut considerabil. Avem clase în prezent care funcționează la limită cu numărul de elevi. Deci nu avem probleme. Acum în clasa a VIII-a avem 13 elevi, dar majoritatea au 7 sau 8, când pe vremuri erau 28 - 30 de copii în clasă”, a precizat Daniel Florea, primarul din Alimpești.

Aceeași situație este și în comuna Borăscu. ”Nu am avea probleme dacă s-ar impune aceste măsuri. Noi și acum nu avem mai mult de 10, maximum 12 elevi într-o clasă. Locații am destule pentru a avea și mai puțini elevi în clasă. Din iulie o să bag toate clasele în reparații ca să se desfășoare activitățile în bune condiții începând din toamnă”, a spus primarul Constantin Țucu.

Probleme nu vor fi nici în comuna Glogova. ”Fiind un număr redus de copiii în școlile din comună în mod sigur ne vom descurca. Eu sper totuși ca această nebunie să treacă. Acum la clasa a VIII-a am avut 20 în clasă, dar în rest sunt cam 10 sau 11”, a susținut Gheorghe Alpredi, primarul localității.

Autoritățile locale din Logrești, acolo unde au fost închise unități de învățământ din cauza lipsei elevilor, pot oricând să deschidă aceste școli. ”În școala de la centru și la școala gimnazială nu avem loc pentru măsurile care se preconizează, însă avem spații disponibile. Am putea deschide școlile care au fost închise. Avem două care au funcționat până de curând și sunt în condiții bune”, a spus Ion Băluță, primar.

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: