Tătaru anunță noi măsuri de relaxare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi în timpul unei vizite în Gorj că sunt mai multe tulpini ale noului coronavirus în circulaţie. "Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patologie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil. Sunt mai multe tulpini în circulaţie. Avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări, noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare", a arătat Tătaru.

Întrebat dacă virulenţa noului coronavirus este aceeaşi ca la început, reprezentantul MS a răspuns: "În acest moment nu, dar avem peste 180 de cazuri în terapie intensivă, avem pacienţi pe suport ventilator, din fericire în Gorj nu avem pe suport ventilator niciun caz".

Ministrul şi-a manifestat speranţa ca de la 1 iulie să urmeze şi alte măsuri de relaxare. "Următoare perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar noi luni vom avea şi decizia", a precizat reprezentantul MS.

La nivel național au fost anunțate joi 460 noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore, cel mai mare număr din ultimele săptămâni. La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: