Nenorocitul Soroș, omul care ține musai să aducă Binele cu forța în țări unde Răul e la putere

Vorba unui meme de pe internet: George Soroș a studiat cu Carl Popper și ar fi putut să fie un mare finanțist și o vedetă de renume mondial; putea să fie președinte de țară, dictator, cel mai bogat om din lume, putea să fie practic orice. În loc de toate astea, a preferat să-și dedice viața distrugerii unui țăran din Teleorman.

Dacă vi se pare că Dragnea e prost, aveți doar pe jumătate dreptate. E și prost, dar în declarația de alaltăieri (”Tot răul vine de la Soroș. Vor să mă înlăture pe mine și să distrugă PSD”) a fost ticălos și șmecher. Demonizarea lui Soroș nu e nouă și e practicată de toate partidele de extremă dreaptă (atenție, PSD-ul se dă de stânga, mă rog) din estul Europei, mai ales în țările în care nazismul revine vesel la putere. Dacă faceți câțiva pași prin Budapesta zilele astea, de pildă, veți vedea niște bannere imense la fiecare colț de stradă cu chipul lui Soroș și cu mesajul „Nu-l lăsa pe Soroș să râdă la urmă”. Mii de astfel de printuri, uriașe, toate sponsorizate de guvern. Ce spun ei c-ar vrea Soroș? Păi, să trăiască într-o societate deschisă, egală, civilizată, tolerantă, una fără hoți, fără naziști, fără naționaliști de coada vacii, fără cruzimi și crime, fără discriminare de orice fel, o societate în care drepturile tuturor oamenilor sunt respectate. Un nenorocit Soroș ăsta, nu? Vine el să finanțeze Binele în lumea asta... Cum își permite?!

De decenii bune, Soroș chiar finanțează deschis binele și toleranța. O face (a declarat-o de nenumărate ori) tocmai pentru că, din calitate de supraviețuitor al Holocaustului, a văzut ce pot face opusurile acestora, răul și intoleranța. Omul este probabil cel mai darnic filantrop din prezent, dacă nu cumva din toată istoria lumii.

Și știți care sunt dușmanii declarați ai lui Soroș? Să vedem: Trump, Putin, Victor Orban, ayatollahul Kameni (liderul Iranului), conservatorii polonezi și, mai nou, Liviu Dragnea. Dintre toți, doar Dragnea zice că e de stânga, ceilalți fiind cunoscuți lideri autoritarieni de dreaptă extremă. Dar e irelevant paradoxul, pentru că Dragnea nu are ideologie politică. Dragnea e doar un hoț infect votat de niște retardați. Și pentru că la retardați prind bine teoriile conspirației, tractoristul de la Teleorman le-o servește pe asta cu Soroș, care, vezi Doamne, face anchete mincinoase despre el, care e sărac și cinstit. Da, aici s-a ajuns. Atât de tare s-au amestecat Răul și Binele, în capetele întunecate de lipsa de educație și uneori de-o credință orbească, încât un om e acuzat de forțele răului că vrea să aducă binele cu forța în anumite țări, iar popoarele respective sunt scandalizate de acest tupeu. Trăim vremuri grele și urâte. Și cred că nici Soroș nu ne mai poate salva de la noi holocausturi. Doar că victimele nu vor mai fi evreii, de această dată. Sau nu doar ei.

Vizualizări: 518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: