Nepăsarea autorităților poate pune în pericol viața oamenilor. Ambulanța nu a putut ajunge la o localnică dintr-o comună de lângă Târgu Jiu

O femeie din satul Rugi al comunei Turcinești a avut săptămâna trecută o problemă medicală și a solicitat sprijinul medicilor de la ambulanță. Din cauza drumului greu accesibil, autospeciala nu a putut ajunge la locuința gorjencei care este izolată pe un deal din satul Rugi.

"Locuiește singură pe deal și zilele trecute a avut o problemă de sănătate și din cauza drumului care este praf, ambulanța nu a putut ajunge la această femeie care putea sa moară singură în casă. Primarul nu-și dă interesul, drumul e plin de boscheți și rugi pe o distanță de 800 de metri. Această femeie nu-și poate curăți singură drumul. Poate reușim să urnim pe cineva din primărie să vină în satul Rugi. Măcar pe cei de la ajutor social să-i trimită cu o drujbă să poate ajunge salvarea daca mai are nevoie femeia. Când se termină uliță ajungem în așa zisul drum principal, care este vai mama lui. Parcă am fi in vreme de război și au trecut cu tancurile pe aici" povestește un localnic pe un filmuleț postat pe internet.

Liliana Romanescu se plânge că nu este prima dată când nu se poate ajunge cu mașina până la ea.

"Ultima dată când a venit o mașină a primăriei a fost acum 4 ani când mi-a murit soțul și la insistențele mele precum că nu pot și nu am alt drum de acces ca să îl scot și să mi-l duc creștinește la cimitir, a trimis cu 2 ore înainte să-l înmormântez o mașină cu piatră, deși taxa de ridicare a gunoiului este anuală. Cine vreodată a văzut o mașină a primăriei pe ulița unde locuiesc?”, a povestit gorjeanca.

Contactat telefonic, primarul din comuna Turcinești a mers până acolo să vadă care este situația, iar răspunsul este halucinant: ”Nu cred că drumul este impracticabil. E posibil să fi văzut ceva. Sunt în teren și mă duc până acolo.... Am intrat cu Duster-ul primăriei și se merge perfect. Măcar atât să am și eu grijă să intre salvarea și pompierii. Asfalt nu este, poate va fi vreodată când va avea și țara asta mai mulți bani și o să fim și noi ajutați nu că până acum" , a declarat Dumitru Modrea, edilul din Turcinești.

Galerie foto



Vizualizări: 4,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: