Nereguli de 40 de mii de lei la Spitalul Judeţean

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a finalizat controlul efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj. În urma controlului, reprezentanţii CJAS Gorj au invalidat 74 de foi de observaţie raportate eronat. Potrivit raportului, unitatea spitalicească va trebui să plătească drept sancţiune pentru neregulile depistate suma de 40.000 de lei. Conducerea spitalului judeţean va contesta rezultatul controlului declarând că nici măcar nu a fost informată de o astfel de sancţiune.

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Gorj au prescris bolnavilor medicamente care nu se regăsesc în tratamentul efectuat. Cel puțin asta au descoperit reprezentanţii Casei Județene de Asigurări de Sănătate în urma controlului efectuat săptămâna trecută. Echipa de control a invalidat 74 de foi de observație care conţineau astfel de neconcordanţe. ”În urma controlului au fost invalidate 74 de foi de observație, consultație raportate eronat respectiv neconcordanța dintre datele colectate electronic și datele din foile de observație, pentru nerespectarea criteriilor de internare și pentru neconcordanța dintre medicaţia prescrisă și cea consumată și eliberată pe condicile de medicamente din farmacia spitalului”, a declarat Gheorghe Cocină, președintele CJAS Gorj.

Potrivit conducerii CJAS Gorj, suma cu care spitalul a fost sancționat se va reține din valoarea contractului aferent lunii martie a acestui an. ”Spitalul a fost sancționat prin reținerea unei sume calculată prin aplicarea unui procent de 1% la valoarea de contract aferentă lunii martie. Este vorba de aproape 40.000 lei”, a precizat Gheorghe Cocină.

Contestaţie

Directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Vasile Stănculete, era la curent cu neregulile depistate de corpul de control al CJAS dar habar nu avea de o astfel de sancțiune. Acesta a declarat ieri că va contesta sancțiunea. ”Ne-au comunicat niște disfuncții, urmează să facem o ședință cu toți șefii de secție pentru a-i pune la curent. De această sancțiune nu știu nimic. O contestăm pentru că din punctul meu de vedere, din discuțiile purtate cu cei de la CJAS, ne înţelesesem ca relația dintre noi să se desfășoare nu pe amenzi ci pe preîntâmpinare. E adevărat că nu ne putem împotrivi dar nu poate să iasă tot timpul ca ei”, a declarat Vasile Stănculete, managerul spitalului județean.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: