Nesimţiţi!!!!

Nesimţit! Aşa este candidatul Crin Antonescu, care vrea să ne ducă într-o Românie a bunului simţ printr-o nesimţire fără margini. Întrebându-l pe premierul desemnat Croitoru ce caută în Parlament, Antonescu a dat măsura nesimţirii de care este capabil într-un moment în care chiar şi dacă nu-i place guvernul premierului putea să se manifeste cu bun simţ şi să nu-l voteze. Întrebarea Antonescului este aproape firească dacă am în vedere că individul este campionul absenţelor în Parlament, unde a călcat în ultima vreme mai puţin decât cel pe care-l interoghează acum. Să-l acuzi pe acest om de nesimţire politică trebuie să ai tupeu, nu glumă! Antonescu nu are de unde să ştie ce-i aia „bun simţ” pentru că el de mult nu mai caută aşa ceva, crezând că l-a găsit în buzunarele lui Patriciu. Credeam până de curând că aşa profesoraş de ţară cum e el s-o fi mai cizelat de când îşi freacă pantalonii de scaunele Bucureştiului. Acum m-a convins că m-am înşelat. Omul se crede tot pe buza şanţului, în sătucul unde-i învăţa socialism ştiinţific pe copii.

Parlamentul României a vrut să-şi arate muşchii alegătorilor, în sensul că a vrut să demonstreze că el e cel mai tare. N-a reuşit  decât să ne facă să ne fie ruşine că prin votul nostru am trimis acolo nu parlamentari, ci personajele din piesele lui Caragiale. Din nefericire noi nu trăim în piese, ci în realitatea pe care ne-o conturează ei. Votul negativ pentru guvernul Croitoru nu rezolvă situaţia actuală a României şi de aici întrebarea: de ce atâta ură? Merita acest om care şi-a asumat o răspundere imensă să se lase jignit de nişte neica nimeni? Mai ştie cineva în ţara asta ce înseamnă cinste, onoare, patriotism? Mă tem că nu, din moment ce discursurile în cel mai înalt for legislativ au fost de o asemenea factură.

Amantlâcul dintre PSD şi PNL este ruşinos, mai ales că el este valabil doar pentru a-i face preşedintelui Băsescu zile negre. Atunci unde este coaliţia majoritară solidă, făcută pe afinităţi doctrinare, care reclamă recunoaşterea şi dreptul întâiului propus? Ce au pitrocit acum prin adoptarea unei derogări de la legea de funcţionare a guvernului prin adoptarea unei hotărâri care să-l oblige pe premierul Boc să înainteze parlamentului proiectul de buget întrece orice închipuire. Jocul făcut de PSD nu este numai jenant, dar se pare că este şi anticonstituţional. Au forţat  o hotărâre prin care să se situeze şi călare, şi pe jos. Au forţat o derogare de la legea de funcţionare a guvernului - legea 90/2001, art. 26, alin (3), ceea ce este ilegal. Dar, mai mult este împotriva art. 110, alin. (4) din Constituţie, de la care nu se poate deroga. Au vrut să se pună bine cu FMI, dar să poată să-l zboare şi pe Croitoru. Iar daca PDL sau preşedintele atacă hotărârea la Curtea Constituţională, îi vor acuza că sunt împotriva ţării ... Dar la cât a fost siluită Constituţia până acum, ce mai contează încă  un viol!?

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: