Apă pe străzi, dar nu și în robinete, pe o stradă din Târgu Jiu

Mai multe străzi din municipiul Târgu Jiu au fost inundate luni, 31 iulie, după ce o conductă s-a spart în zona Poliției Municipale. Angajații Aparegio au intervenit pentru remedierea defecțiunii, așa că, pentru o vreme, locuințele din cartier au fost lăsate fără apă la robinete. Problema este una mai veche, spun unii locatari din zonă, care au explicat că lucrările de reparații se fac de mântuială. Oamenii sunt hotărâți să acționeze în instanță operatorul de apă.

Spărtura de pe strada Ioan C. Popilian s-a produs acum câteva zile, spun locuitorii din zonă, însă abia luni Aparegio a trimis un echipaj să repare conducta. Din cauza defecțiunii, apa a refulat pe străzile din zonă. Instalatorii Aparegio au oprit apa din cartier preț de 20 de minute pentru a face intervențiile necesare. Locuitorii din zonă spun că mereu se produc avarii pe această conductă și că de fiecare dată când cei de la Aparegio intervin fac lucrări de mântuială. Mai spus că țeava din PVC este cârpită cu țăruși de lemn, lucru ce rezolvă problema doar de moment. „De o săptămână s-a spart. Curgea apa într-una. Ieșea pe stradă”, a spus un localnic.         

Amenință cu judecata

Unul dintre cei mai afectați de aceste avarii este proprietarul Restaurantului Mario, de pe strada cu pricina. Bărbatul spune că, după fiecare spărtură care se produce pe conducta de apă, are infiltrații la subsolul clădirii. Luni a stat lângă muncitorii de la Aparegio până au încheiat lucrările. „Mă afectează grav de tot. În primăvară, anul trecut, au cepuit-o, au bătut cepuri în conductă, le-au acoperit și au plecat băieții. Lucrări de mântuială și la mine izvorăște apa pe scară, nici nu pot să coboare oamenii. Le spusei că nu mai plec de aici până nu o fac cum trebuie, să nu o mai lase cu lemne. Cepuiră, îi dădură drumul și acum curge pe altă parte. Trecu un avocat pe aici și zise să-i dau în judecată că îmi afectează activitatea. Așa voi face dacă nu fac cum trebuie reparațiile. Dacă nu, dau în judecată direct primăria, să facă ceva, să schimbe conducta”, ne-a declarat administratorul Restaurantului Mario.  

Galerie foto




Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: