Salariile din Consiliul Judeţean Gorj vor crește foarte mult

Consilierii judeţeni au aprobat luni, cu unanimitate de voturi, proiectul prin care cresc salariile tuturor salariaţilor din Consiliul Judeţean Gorj, dar şi din structurile subordonate. Potrivit noii grile de salarizare din Consiliul Judeţean, cel mai mic salariu este cel al unui îngrijitor debutant, al cărui salariu de bază va fi de 1.875 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj va încasa cel mai mare salariu din instituţie, respectiv 13.000 lei.

Toţi salariaţii din cadrul Consiliului Judeţean Gorj şi din cadrul instituţiilor subordonate acestuia vor încasa în luna august salarii mai mari ca până acum. Asta pentru că cei 33 de consilieri judeţeni au aprobat luni noua grilă de salarizare care stabileşte noile venituri. Cel mai mare salariu din instituţie, după cel al preşedintelui, aparţine secretarului juridic de 10.825 lei brut, iar cel mai mic salariu este cel al îngrijitorului debutant de 1.875 lei. Un şofer va fi plătit cu 2.433 lei, un muncitor calificat ajunge cu leafa şi la circa 2.500 de lei, în vreme ce un referent debutant, cu studii medii, va avea un salariu de bază de 2.355 de lei. 

Cât priveşte structurile subordonate Consiliului Judeţean Gorj, şi aici sunt creşteri salariale chiar dacă în unele din ele sunt nesemnificative. De exemplu, în cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, cel mai mare salariu este de 7.493 lei iar cel mai mic de 1.500 lei ca şi îngrijitor. Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj va avea un salariu maxim de 7.147 lei, adjunctul 6.830 lei, iar cel mai mic este cel al unui muncitor necalificat în valoare de 1.595 lei. În cadrul Serviciului Salvamont Gorj, cel mai mare salariu este cel al directorului executiv de 5.944 lei, urmat de şeful de serviciu cu o valoare de 5.084 lei. Asta în timp ce un salvator montan gradul I are un salariu de 3.185 lei. Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale va avea cel mai mare salariu de 2.251 lei, iar cel mai mic şoferul cu 1.455 lei. Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană au salarii apropiate ca valoare. Astfel, cel mai mare salariu din instituţiile de cultură se regăseşte la Muzeul Judeţean Gorj de 3.180 lei, iar cel mai mic salariu este de 1.500 lei şi aparţine unui îngrijitor debutant în cadrul Bibliotecii Judeţene.

În niciuna dintre instituţiile prezentate nu au fost înregistrate scăderi de salarii. „Nu vor fi scăderi de salarii, aşa cum am spus s-a avut în vedere salariul aflat în plată în luna iulie 2017, am respectat prevederile legii bugetului şi legea salarizării unitare şi nu există nicio scădere de salariu în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

INDEMNIZAŢII

Odată cu creşterea salariilor din Consiliul Judeţean Gorj, consilierii judeţeni beneficiază şi ei de creşteri ale indemnizaţiei. Astfel, un consilier judeţean va câştiga 900 lei lunar, faţă de 700 cât aveau până acum, pentru participarea la două şedinţe de comisii şi o şedinţă în plen pe lună. În Consiliul Judeţean Gorj sunt 33 de consilieri judeţeni printre care preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi.

Vizualizări: 1,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: