Sindicalist CE Oltenia: Cele 60 de angajări nu vor fi suficiente

Cei 60 de tineri pe care îi caută Complexul Energetic Oltenia să-i angajeze sunt prea puțini să rezolve problema lipsei de personal din companie, dar este un început. Spun optimiști acest lucru liderii de sindicat din companie. Cei care vor să lucreze ca lăcătuși mecanici ori electricieni în cadrul producătorului de energie trebuie să aibă între 18 și 29 de ani.

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că are nevoie de 60 de angajați. Pasul este parte din strategia prin care oficialii companiei caută să întinerească forța de muncă. E și motivul pentru care, pe lângă specializare, candidații trebuie să aibă între 18 și 29 de ani și trebuie să se înregistreze la Agenția de Șomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă, până la jumătatea acestei luni.

Sindicaliștii au văzut cu ochi buni aceste angajări mai ales că este nevoie atât de specialiști în companie, dar și de oameni tineri pentru că vârsta medie a salariaților este destul de înaintată.

Sindicalistul Gabriel Căldărușe a vorbit despre încercarea companiei de a întineri forța de muncă. Susține însă că sunt prea puține angajări pentru nevoile din cariere, dar este un început. “Eu cred că sunt deja cereri. Solicitarea noastră, a SMEO, este de a extinde puțin această paletă a calificărilor. În sistemul de învățământ, foarte puține școli mai fac astfel de calificări. Am văzut numai tehnicieni, informaticieni. Cei 60 de tineri care vor veni nu vor fi suficienți ca număr de personal pentru că exista o lipsă de personal și până acum mai ales că anul acesta, vor ieși foarte mulți salariați la pensie”, a declarat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: