Nimeni nu vrea să fie şef la PDL Târgu-Jiu

Alegerile de la PDL Târgu-Jiu nu vor mai avea loc pe 5 martie, aşa cum se stabilise iniţial pentru că atunci este programat Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, la Bucureşti. Nu se ştie data exactă la care vor fi făcute alegerile urmând să fie o şedinţă CODA, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni. Neoficial, bătălia se va da, cel mai probabil, între Dan Vâlceanu şi Nicolae Daviţoiu. Oficial, nimeni nu candidează.

Pedeliştii ar putea vota desfiinţarea funcţiei de preşedinte la organizaţia de la Târgu-Jiu judecând după reacţiile membrilor. Mai este puţin până la alegeri şi nimeni nu răspunde clar dacă va candida sau nu. Pe listă ar fi Gore Popescu, Dan Vâlceanu, Nicolae Daviţoiu sau chiar Nicolae Cilibiu. Niciunul nu s-a hotărât, încă analizează...

Actualul preşedinte al PDL Târgu-Jiu este Gore Popescu. Acesta însă nu mai pare interesat de funcţia din partid, fiind nemulţumit de mişcările făcute sub conducerea lui Ion Ruşeţ, fiind vorba evident despre schimbarea sa din funcţia de director de la EMC Rovinari. Acesta a spus la Gorj Tv că amânarea alegerilor îi dă însă mai mult timp de gândire, dacă să candideze sau nu.

Mai mult, Popescu a fost îndepărtat din partid, de alegerile din secţiile din Târgu-Jiu ocupându-se Nicolae Cilibiu.

Daviţoiu nu prea dă pe la partid

Tot mai interesat de şefia organizaţiei de la municipiu este Nicolae Daviţoiu, consilier municipal pe listele PDL. Interesul său nu este însă public. Întrebat despre o eventuală candidatură, Daviţoiu a spus că iniţial trebuie să fie o discuţie în CODA, care va aviza candidaturile. „Să vedem, întâi să se evalueze situaţia... Nu mi-am manifestat opţiunea de candidatură. Trebuie să mai aşteptăm. O să apară şi candidaţi surpriză“. Întrebat dacă ştie despre alte persoane interesat Daviţoiu a răspuns: „Nu prea stau pe la partid ca să ştiu bursa zvonurilor“. Surse neoficiale susţin că Daviţoiu ar fi susţinut de Ruşeţ.

Vâlceanu mai are nevoie de două zile

Tânărul Dan Vâlceanu este interesat de funcţia de preşedinte la Târgu-Jiu, dar mai are nevoie de câteva zile pentru a da un răspuns clar.

„Nu ştiu să spun exact, dar într-o zi-două o să spun. Este important ce se va întâmpla şi după aceea şi cu cine fac echipă la PDL Gorj...“, a spus Vâlceanu, care este cunoscut ca fiind din tabăra Militaru-Popescu.

Totodată, Vâlceanu recunoaşte că haosul domneşte în partid, unii dintre membrii având parte de coordonare, iar alţii nu ştiu încotro s-o ia. 

Alegeri pe 3, 6 sau 12 martie?

Cert este că alegerile au fost amânate din cauza Consiliului de Coordonare. Oricum, datele sunt diferite, în funcţie de persoane pe care o întrebi. Gore Popescu a declarat că alegerile vor fi pe 12 martie, iar Nicolae Daviţoiu ştie că vor fi pe 3 martie sau fie pe 6. Toate aceste lucruri vor fi discutate în şedinţa CODA, ce va avea loc cel mai probabil, vinerea acesta. 

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: