În ce vacanțe exotice merg gorjenii de sărbătorile Pascale

Odată cu eliminarea restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, românii au început deja să își facă rezervări pentru sărbătorile pascale. Mulți vor să își petreacă vacanțele departe de case, cele mai dorite destinații fiind America Centrală, Africa, dar și câteva țări din Uniunea Europeană.

Românii nu stau prea mult pe gânduri atunci când vine vorba de vacanțe, iar odată cu eliminarea restricțiilor, turiștii preferă destinații turistice îndepărtate. Egipt, Cipru, Panama, Grecia sau Turcia sunt doar câteva dintre locațiile preferate de români pentru a petrece vacanța de vis.

”Am vrea să mergem la mare. Încă nu știm dacă în România sau în străinătate, dar cel mai probabil în străinătate vom merge.  În Cipru am vrea să mergem anul acesta. Să vedem cum o să fie și posibilitățile, dar în principiu vrem în Cipru să mergem(...) Sper să avem ocazia să plecăm mai mult acum. Să avem și concediu mai mult, până acum nu am prea avut. Am fost în Turcia, dar mai demult. Este frumos, ne-am mai duce, dar să vedem. Nu știm încă”, au spus câțiva târgujieni.   

Sunt și turiști însă care preferă vacanțele în România, nu departe de casă. ”În străinătate, nu. În România, da. Să vedem ce-o fi și cu banii”, a mai declarat un gorjean.   

Agențiile de turism sunt cele mai aglomerate în ultimele două săptămâni, iar pachetele turistice se vând ca pâinea caldă, mai ales în zonele exotice. ”Se apropie sărbătorile pascale, iar oamenii au început să-și caute vacanțele. Putem observa că Egiptul rămâne una dintre destinațiile preferate pentru perioada sărbătorilor pascale, la fel ca și în anii anteriori. Pe lângă Egipt, o altă destinație în această perioadă destul de căutată ar fi Republica Dominicană. De asemenea, o altă destinație căutată ar fi Emiratele Arabe Unite. Avem și spre Africa. În Kenia, Sri Lanka, Zanzibar”, a spus Roxana Păunescu, managerul unei agenții de turism din Târgu Jiu.

Tarifele sunt pentru buzunarele, iar tariful pentru 7 nopți de cazare într-un loc exotic pleacă de la 650 de euro de persoană. ”De exemplu, pentru perioada Pascală, dacă un turist alege să meargă în Egipt, tarifele pornesc de la circa 588 de euro de persoană pentru 7 nopți cu zborurile incluse, hotelul all inclusive ca tip de masă. Asta la un hotel de 4 stele. Dacă avem preferințele mai ridicate, la un hotel de 5 stele putem ajunge și la aproximativ 1.200 de euro pentru destinația Egipt”, a mai declarat Roxana.  

Pentru cei pretențioși, vacanțele de lux pot să sară lejer de 2000 de euro pentru 7 nopți de cazare. Conform reprezentanților agențiilor de turism din România, se observă o dorință a turiștilor români ca în acest an să călătorească departe de casă, din dorința de a explora și alte locuri.

Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: