Ninsori abundente la munte. Se circulă în condiții de iarnă spre Rânca

S-a întors iarna la munte. Deși suntem la început de aprilie, este peisaj de iarnă la peste 1.600 de metri altitudine. Ninge abundent, sunt zone unde zăpada este viscolită și vizibilitatea redusă. Până mâine, la ora 14, zona de munte a judetului Gorj este sub cod portocaliu de ninsori și viscol. 

Drumarii au intervenit, astăzi, pe șoseaua spre munte ca într-o zi de iarnă. "Ninge abundent, bate vântul destul de tare. Intervenim cu patru utilaje cu lamă și o autofreză. Se circulă în condiții de iarnă pe DN67 C, spre stațiunea Rânca", a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri și Poduri Craiova. 

În stațiune, s-a depus deja un strat consistent de zăpadă. "A nins continuu. Stratul de zăpadă are deja aproape 20 de centimetri și ieri nu era zăpadă decât pe pârtie. În rest, în statiune, nu era nimic. Se va putea schia și de Paște până spre 1 mai", a spus cabanierul Constantin Pănescu. 

Cabanierii sunt obișnuiți cu zăpadă în toiul primăverii. "Abia am ieșit din cabane azi. Am dat zăpada cu lopata, am curățat și într-o oră a fost la loc. Nu ne așteptam să ningă atât de mult deși suntem obișnuiți cu vreme rea și primăvara", a spus un alt cabanier. 

Șoferii care au în plan să ajungă la munte sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă au schimbat deja anvelopele. Se circulă în condiții de iarnă spre munte așa că este nevoie de mașini echipate corespunzător ca să fie în siguranță.

Galerie foto




Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: