Noapte de AREST in Palatul Victoria pentru GUVERNUL INFRACTOR!

Ministrii din guvernul Dragnea au adoptat ordonanta care il scapa pe seful lor de partid de puscarie, ca si pe multi alti politicieni. Ordonanta de modificare a Codului Penal a fost adoptata in plina noapte, dupa ora 21.00. Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a recunoscut ca a fost dezincriminata si infractiunea de favorizare a infractorului prin acte normative. Asta inseamna ca ministrii au fost constienti de infractiunea comisa in noaptea de marti, 31 ianuarie 2017. Ordonanta privind gratierea nu a fost adoptata, fiind doar un proiect trimis in parlament, semn ca nu aerisirea penitenciarelor a fost scopul lor.

Mii de oameni au iesit in strada, inainte ca ministrii sa poata parasi guvernul. La miezul noptii erau deja 15.000 de protestatari la Palatul Victoria si alte multe mii la Cluj Napoca, Timisoara, Sibiu, Brasov, Constanta, Bacau, Craiova, Baia Mare. Dupa ora 1.00 noaptea erau 20.000 de oameni in Piata Victoriei, 8.000 la Cluj Napoca, 5.000 la Sibiu, 2.500 la Timisoara, 1.500 la Brasov.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca este o zi de doliu pentru statul de drept.

Trupele antitero au fost mobilizate la sediul Monitorului Oficial, acolo unde ar trebui sa ajunga spre publicare ordonantele adoptate de guvernul infractor.

Potrivit unor surse, dupa ora 00.30, ministrii au fost scosi cu jandarmii pe usa din dos a guvernului. La guvern au ajuns jandarmi echipati de lupta.

Un protestatar a spus ca este o infractiune in desfasurare si i-a cerut lui Klaus Iohannis sa opreasca publicarea ordonantelor si Codrutei Kovesi sa inceapa ancheta. Unele voci vorbesc de punerea sub acuzare a ministrilor pentru subminarea ordinii de drept.

La ora 3.00 A.M., cand televiziunile au oprit transmisiunile in direct, protestul continua la guvern. Cei care plecat acasa au promis ca revin la ora 8.00.

Procurorul general, revoltat

Ordonantele au fost publicate in jurul orei 1 noaptea. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală sunt ofensatoare pentru autoritatea judecătorească şi că este nevoie ca ordonanţa să fie atacată la Curtea Constituţională.

”Ca membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, vă pot spune ca ordonanţa de urgenţă este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, fiind discreţionară, vădit neconstituţională şi trebuie atacată urgent la Curtea Constituţională. Despre consecinţele ei grave am avertizat în comunicatul de ieri al Ministerului Public”, a declarat Augustin Lazăr într-un punct de vedere remis News.ro.

"Ministerul Public avertizează asupra faptului că este imperios necesar să se realizeze punerea în acord a prevederilor Codului penal şi a Codului de procedura penală cu dispoziţiile cuprinse în deciziile Curţii Constituţionale a României, însă, în actuală redactare, proiectul de modificare a celor două coduri depăşeşte limitele stabilite de către instanţa de contencios constituţional", se arăta în comunicatul dat publicităţii, ieri, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale adoptat de Guvernul Grindeanu va afecta grav lupta anticorupţie, urmărindu-se ca toţi funcţionarii publici de rang înalt să fie scăpaţi de răspundere penală pentru abuz în serviciu.

Citeste si:

Ordonanta guvernului este ILEGALA

Galerie foto


Vizualizări: 5,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: