Nocturna lui Cârciumaru, râvnită de primarul Pandele din Voluntari!

Instalația de nocturnă înlăturată de pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu ar putea ajunge pe stadionul din Voluntari, oraş condus de Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, primarul din Bucureşti. O echipă a primarului din Voluntari a venit săptămâna trecută la Târgu Jiu pentru a vedea instalația, depozitată în prezent la CET-ul din zona de sud a orașului. Ar putea fi achiziționată la preț de chilipir, după reducerile făcute la ultimele licitații, chiar dacă municipalitatea încă plăteşte pentru nocturnă. Problema cumpărătorului este că nocturna de pe Municipal este prea înaltă și ar putea perturba traficul aerian, stadionul din Voluntari fiind în vecinătatea aeroportului Băneasa. 

 Sistemul de iluminare a stadionului din Târgu Jiu a fost cumpărat în urmă cu nouă ani, atunci când echipa din Târgu Jiu a ajuns în Liga I. Primăria va trebui să mai plătească încă un an de aici înainte pentru nocturnă. Sistemul a fost achiziționat în anul 2007, cu ajutorul unui credit cu o perioadă de rambursare de zece ani. Aproape 5 milioane de lei a costat nocturna.

Primăria încă plăteşte pentru nocturnă

De la începerea demolării stadionului din Târgu Jiu, Primăria a organizat nenumărate licitații dar instalația nu a fost cumpărată drept pentru care s-a tot scăzut din preț. Acum poate fi cumpărată și de o comună pentru un stadionul comunal. "Ultimul preț la nocturnă este de 980 de mii de lei cu componentele electronice, fără tabela de marcaj, care nu este obligatorie.", a declarat Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu. Reprezentanții primăriei Voluntari au venit zilele trecute la Târgu Jiu, interesați fiind de cumpărarea nocturnei. Aceştia vor să consulte firma care a instalat nocturna la stadionul municipal, înainte de a da un răspuns municipalității din Târgu Jiu. "A rămas să discute cei de la Voluntari cu Luxten să vadă dacă se poate adapta la condițiile lor, fiind aeroportul Băneasa aproape de stadion. Le impun un regim de înălțime. La noi este de 60 de metri și lor le impune sub această înălțime. Nocturna are 60 de metri, e vorba și de lămpi, puterea lor. Au fost proiectate să ilumineze și de la înălțime mare. La ei am înțeles că 25 de metri le permite. Specialiștii trebuie să spună punctul lor de vedere", a mai spus secretarul municipiului Târgu Jiu.  

Clubul de Fotbal FC Voluntari este subordonat localității Voluntari, conduse de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei.  Despre necesitatea achiziției unei nocturne scrie chiar și pe pagina de internet a stadionului din Voluntari.

Galerie foto


Vizualizări: 2,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: