Noi acuzaţii în învăţământ. Işfan: Contabilii plătesc ore care nu se fac

Conflictele din învăţământul gorjean par să nu se mai oprească. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean i-a atenţionat pe subalternii săi că va verifica toate condicile de prezenţă şi dacă au fost plătite ore care nu au avut loc la şcoală. În plus, Ion Işfan a lansat şi un avertisment pentru directorii contestatari. Le reaminteşte, totodată, că el i-a pus în aceste funcţii.

Ion Işfan este cu ochii pe contabilii şcolilor din Gorj. Susţine că sunt ore care nu se ţin, dar, cu toate acestea, se plătesc, iar cineva trebuie să răspundă pentru „gaura” adusă în buget. „Chiar i-am întrebat pe domnii contabili de ce îşi pun pielea la saramură sau de ce se bagă cu capul în laţ plătind ore care nu se efectuează în unităţile de învăţământ. Chiar le-am cerut să verifice condicile de prezenţă, să verifice modul în care se fac orele, iar activităţile care nu se fac, să nu se plătească. Probabil o să deranjeze pe foarte mulţi pentru că de la 1 ianuarie, pentru orice plată care se face în plus va trebui să se primească o aprobare de la Inspectoratul Şcolar. Modificăm bugetul, noi informăm Ministerul şi cerem aprobări pentru tot ce este în plus”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar General Gorj.

Audit în patru şcoli

Patru şcoli din Gorj au primit deja vizita auditorilor din cadrul Inspectoratului Şcolar. Este vorba despre Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul cu Program Sportiv, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” şi Liceul Tehnologic Bîlteni. Se verifică toate condicile de prezenţă şi cum au fost calculate salariile profesorilor. „Până acum, acest lucru era atributul autorităţilor locale. De la 1 ianuarie, noi facem acest lucru. Pe unii i-a iritat. E ca în viaţă. Trebuie să răspunzi pentru modul în care cheltuieşti banii publici. În tematica auditului vor fi multe unităţi unde va merge auditul şi va face un raport referitor la modul în care se face salarizarea. Apoi, prin sondaj, merge la orice instituţie de învăţământ. Auditul merge, verifică, constată şi propune măsuri. Dacă au fost bani plătiţi ilegal, se recuperează astfel încât bugetul statului să nu fie prejudiciat”, a mai declarat Işfan.

MESAJ

Directorii vizaţi de audit susţin că Işfan vrea să se răzbune după ce au anunţat că i-au scris ministrului Educaţiei, Liviu Pop, despre deficienţele din învăţământul gorjean. Directorii au cerut, totodată, demisia lui Işfan. „Cred că numai domnul Aurel Popescu era director în 2012. Ceilalţi au fost numiţi de mine şi uitaţi-vă că i-am numit în funcţie! În momentul în care nu respectă legea, atunci să-şi facă probleme!”, a fost mesajul lui Işfan pentru directorii care îl contestă.

Vizualizări: 2,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: