Şase candidaţi pentru funcţiile de decan la UCB

Şase cadre universitare şi-au depus candidaturile pentru cele trei funcţii de decan ale facultăţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Primii la depunerea candidaturilor au fost decanii interimari.

Bătălia pentru postul de decan al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică se dă între profesorul universitar Sorin Purec, actualul decan interimar, şi conferenţiarul Alin Gheorghe Gavrilescu. Pentru funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice au aplicat Dorel Chiriţescu (decan interimar) şi Maria Văduva. Totodată, decanul interimar Monica Bîcă şi Cătălin Iancu luptă pentru funcţia de decan la Facultatea de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale.

Candidaţii au avut termen până în 20 ianuarie să obţină avizul consiliilor facultăţilor sau al Senatului. Concursul se va desfăşura în data de 12 februarie şi în aceeaşi zi vor fi comunicate şi rezultate. Validarea noilor decani va avea loc în şedinţa Senatului programată pentru data de 22 februarie. Mandatul noilor decani va fi unul parţial, până în 2020, atunci când va expira şi mandatul rectorului Toader Nicoară.

Patru facultăţi, din anul următor

UCB a propus Ministerului Educaţiei ca în anul universitar 2018-2019 să funcţioneze cu patru facultăţi. Acest lucru se va face prin divizarea Facultăţii de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale în Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale. Propunerea rectorului privind structura universităţii pe programe de studii universitare de licenţă şi de masterat, valabilă începând cu anul universitar viitor, a fost aprobată de Senat în şedinţa din data de 11 ianuarie.

Pentru că vor fi patru facultăţi şi nu trei, înainte de începerea următorului an academic vor urma noi concursuri pentru posturile de decani.

Vizualizări: 1,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: