Prefectul ştie cine va răspunde în scandalul Işfan - directori de şcoli

Scandal fără sfârşit între directorii unor şcoli din Gorj şi inspectorul şcolar general Ion Işfan, care a tăiat sporul de calculator contabililor, secretarilor şi altor categorii de personal. Sătul de reclamaţii, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, va ajunge luni în Gorj, pentru a tranşa situaţia. Prefectul Ciprian Florescu preconizează că persoanele care au greşit vor pleca din funcţii.

Patru directori de şcoli din Gorj au susţinut miercuri o conferinţă de presă în care au cerut demisia lui Işfan, care le-a impus să comită un abuz şi să scoată din statele de plată un spor prevăzut în contractele de muncă.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a comentat joi situaţia. „Înţeleg că este un meci direct între o mică parte a directorilor unităţilor de învăţământ şi inspectorul şcolar general. Cel care va dovedi că are dreptate, cu siguranţă că va rămâne pe poziţie, ceilalţi sau celălalt va suporta consecinţele creării unui război artificial, dacă el se dovedeşte a fi artificial. Eu am o vorbă, fiecare, cum îşi aşterne, aşa doarme. Cine se face vinovat de crearea acestor animozităţi trebuie să şi suporte consecinţele, indiferent cine este, cum se numeşte şi ce funcţie are”, a spus prefectul Florescu.

Pus şi în discuţia partidului

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va fi pus şi în discuţia PSD Gorj, pentru a se afla cum a ajuns în conflict cu directorii de şcoli. „Cred că, după cele întâmplate, se impune o analiză în cadrul PSD Gorj, să discutăm cu cărţile pe faţă cu domnul Işfan, să discutăm cu directorii care au susţinut această conferinţă de presă, să vedem unde este adevărul. Din informaţiile pe care le am, domnul ministru va trimite corpul de control pe această temă”, a spus preşedintele PSD Gorj. Florin Cârciumaru a mai spus că luni ar putea ajunge la Târgu Jiu ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: