Noi audieri în minerit! Fotbaliştii, hrăniţi şi după demiterea lui Burlan

Ancheta în dosarul mesei calde de la CE Oltenia ar putea aduce la audieri şi alţi actuali şi foşti directori din companie. Potrivit unor surse, de audieri se tem şi directorul general Laurenţiu Ciurel, Daniel Antonie - actualul şef al Diviziei Miniere şi fostul director de la Divizia Minieră Vasile Ogârlaci. Aşa cum se menţionează în comunicat, ancheta este pe perioada 2009-2013. Burlan a avut funcţie de conducere până în mai 2012, de atunci documentele fiind semnate de alţi directori. În aprilie 2013 conducerea CE Oltenia a renunţat la contractul cu Alexandru Ciorecan pentru masa caldă.

Ancheta privind masa caldă nu se va extinde doar la CS Pandurii, dar şi în rândul şefilor de la Târgu Jiu, după cum spun surse. Până acum au fost audiaţi directorii din zona Motru şi Daniel Burlan, dar au mai fost şi alţi şefi care au decontat mesele. Daniel Burlan a fost în conducerea Diviziei Miniere în 2012, fiind înlocuit cu Vasile Ogârlaci şi apoi Daniel Antonie. Ce a semnat Burlan, au semnat şi alţii, spun surse din companie, care susţin că directorii se tem că vor fi traşi şi ei la răspundere.

Potrivit IPJ, din cercetări a reieşit că, „în perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, bărbatul de 49 e ani (n.red- Daniel Burlan) a dispus folosirea fondurilor destinate achitării meselor personalului angajat, pentru decontare ilegală către un prestator de serviciu a meselor servite de sportivi din cadrul unui club sportiv din Motru“. Prejudiciul a fost evaluat la peste 2,8 milioane lei. Doar că Burlan nu putea dispune până în aprilie 2013, deoarece nu mai era director de un an.

Surse din companie susţin că în perioada mai 2012-aprilie 2013 a fost depăşit cu mult contractul pentru masa caldă, ceea ce înainte nu s-a întâmplat.

VIZITĂ

Mai mult, ieri, Laurenţiu Ciurel a făcut ieri o vizită la Cariera Roşiuţa. Potrivit unor surse din carieră, el a venit la unitate pentru a se interesa de ancheta privind masa caldă.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: