Noi concedieri după licitaţia mesei calde din minerit!

Noi concedieri în zonele Motru şi Rovinari, după ce licitaţia pentru serviciile de masă caldă a fost câştigată de firmele oamenilor de afaceri Nicolae Sarcină şi Dumitru Brăilă. În Rovinari au mai fost date afară 88 de persoane, iar în Motru rămân fără obiectul muncii circa o sută de persoane. Reprezentanţii celor două cantine, Rovinari şi Motru, au depus contestaţie.

Ieri după-amiază conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a anunţat câştigătorii licitaţiei, iar cei care au pierdut, cantinele din Rovinari şi Motru, sunt acum pe muchie de cuţit. Gabriel Popescu, liderul de sindicat de la Cantina Rovinari, a declarat că a depus deja contestaţie. „Am depus contestaţie. Să vedem ce se întâmplă. Acum cred că va trebui să trimitem în şomaj şi fetele de la Divizia Minieră. Sunt şase persoane“, a declarat Gabriel Popescu, mărturisind că la Cantina Rovinari mai sunt angajate 18 persoane. Acum, singura speranţă a acestora este că vor putea lua serviciul de distribuţie a alimentaţiei de protecţie, aşa cum le-a promis managerul Laurenţiu Ciurel.

Şi mai supărat este Alexandru Ciorecan, de la Motru, care spune că a depus contestaţie şi că, până la soluţionarea ei, el va pune masa minerilor. Contractul se termină pe 16 aprilie. La Motru problema este şi mai gravă deoarece Ciorecan spune că în octombrie va scoate din blocurile sale sociale oamenii pe care-i găzduieşte acum acolo şi-i trimite la uşa şefilor judeţului. „Mă consult cu un avocat pe comercial şi văd ce o să fac. Cum să vii cu o regie de 1,6 lei. Păi nu achiţi nici 60% din salarii. Dacă nu rezolv nimic o să trimit oamenii la uşa lui Călinoiu şi Pităroiu. În octombrie o să trimit oamenii din blocul social la Hanu, Călinoiu şi Pităroiu. Eu nu voi mai putea plăti căldura şi apa. Să rezolve ei. Asta e politica Guvernului aplicată la nivel local de Călinoiu. Auzi, să ne reorientăm spre alte activităţi. Să se orienteze el spre agricultură, că este agronom“, a spus supărat Ciorecan.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: