Noi detalii șocante despre crima de la Motru

Bărbatul din Motru care la începutul acestei luni și-a omorât iubita după ce a chinuit-o și a bătut-o preț de câteva ceasuri nu a contestat măsura arestării sale preventive. Ion Jianu a acceptat sentința judecătorilor prin care a fost emis mandat de arestare preventivă pe numele său pentru o perioadă de 30 de zile. Unul din motivele pentru care bărbatul nu a mai contestat încătușarea sa îl reprezintă și faptul că a recunoscut faptele, în referatul întocmit de procurori cu propunerea de arestare preventivă a sa fiind menționate lucruri care depășesc până și scenariile filmelor de groază.

Ecaterina Simona Iliescu, de 34 de ani, a avut parte de o moarte groaznică, bărbatul cu care trăia de şapte ani bătând-o până când și-a dat ultima suflare. Anchetatorii rețin că Jianu era obsedat mereu că este înșelat de femeile cu care trăiește, prima nevastă divorțând de el, în timp ce cea de-a doua a sărit pur și simplu pe geam, de la etajul doi, dezbrăcată, pentru a scăpa de bătăile primite. Simona a plecat și ea la un moment dat la rudele sale, după ce a fost scoasă din apartament mai mult goală, decât cu haine pe ea, dar a revenit „acasă”, crezând că Jianu s-a schimbat. Schimbarea a fost însă în mai rău pentru că, în noaptea crimei, individul a băut bere și coniac și a început să îi reproșeze femeii că îl înșeală. Și pentru că nu recunoștea, femeia a fost luată la bătaie.

„Iniţial, acesta a lovit-o cu palmele şi pumnii, apoi cu o scândură care avea cuie bătute în ea, cu dimensiunile de 1,5 metri lungime şi 5 centimetri lăţime, şi a izbit-o în repetate rânduri cu capul de perete“, notează anchetatorii, o vecină din bloc declarând în dimineața în care s-a descoperit crima că a auzit toată noaptea „tupăituri”, nimeni nechemând Poliția „de frică”. „Martora a cărei locuinţă se învecinează cu locuinţa inculpatului a fost trezită din somn în noaptea de 31.07.2017, în jurul orelor 02.30, din cauza zgomotelor puternice (pocnituri şi bufnituri) ce se auzeau dinspre apartamentul inculpatului. (...) martora a auzit-o pe victimă gemând”, mai notează anchetatorii.

Timp de trei ore, Simona Iliescu nu a mai putut să își dea seama dacă îi este însă la fel de frică așa cum le-a fost vecinilor săi din bloc, femeia fiind pur și simplu siluită de cel care, în cele din urmă, i-a luat viața. Femeia a fost torturată așa cum poate doar cei de la Stat Islamic le provoacă suferințe „dușmanilor”. „Inculpatul a chinuit victima (...) timp de aproximativ trei ore, în intervalul 1,00 - 4,00, iar prin modul în care a acţionat, cu ferocitate şi sadism, i-a produs victimei suferinţe mari, care depăşesc cu mult suferinţele inerente acţiunii de ucidere“, spun procurorii.  „Când victima era încă în viaţă, inculpatul i-a tuns părul cu un cuţit şi i-a secţionat complet urechea dreaptă cu un obiect tăietor, cel mai probabil un fragment mai mare de sticlă obţinut prin spargerea unui pahar cu pereţii groşi, aflat pe masa din dormitor. Urechea detaşată de corp a fost găsită în vasul de WC, printre resturi de ţigări, aşchii de lemn şi fire de păr, inculpatul recunoscând că el a aruncat-o acolo. Tot în vasul de WC a fost găsit un fragment de ţesut de aproximativ 1-2 cm, cu margini neregulate, provenind din zona urechii secţionate“, se mai menționează în documentele anchetatorilor, în baza cărora Jianu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vizualizări: 5,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: