Protestatarul de pe centură, „abonament” pentru audieri la Poliție

Fie că vrea, fie că nu, Ilie Dodescu, protestatarul de pe șantierul noii centuri a municipiului Târgu Jiu, ajunge la Poliție în fiecare zi în care se decide să boicoteze activitatea muncitorilor care intră pe terenul său din zona Bucureasa. Miercuri, joi și vineri s-a întâmplat ca el să fie „convins” de polițiști să meargă cu ei la secție, chiar dacă vineri, de exemplu, bărbatul s-a legat singur cu o pereche de cătușe de volanul autoturismului său.

Bărbatul e nemulțumit de faptul că muncitorii lucrează pe terenul său fără ca el să fi primit vreun leu despăgubire de la stat pentru pământul folosit la construirea noii șosele. Joi seara a mers la magazinele din mall, a cumpărat singura pereche de cătușe pe care a găsit-o acolo și vineri s-a încătușat singur, dar nu pentru mult timp.

Timp de câteva ore a stat acesta în mașină legat cu cătușele de volan, dar căldura  de afară și insistențele polițiștilor de a-l duce la secție pentru o nouă rundă de audieri l-au convins să coboare din autoturism. Ilie Dodescu a ajuns în cele din urmă tot la secția de Poliție, unde a fost ținut ore în șir pentru a da declarații despre nemulțumirile pe care le are. Între timp, muncitorii și-au văzut liniștiți de treabă chiar pe terenul pe care Dodescu nu îi lăsa să intre.

Neînțelegerile dintre acesta, compania de drumuri și firma de construcții durează din toamna anului trecut. Lucrările pe care le au de executat muncitorii pe pământul acestuia pot fi gata în câteva zile, fără ele șantierul noii centuri ocolitoare a municipiului bătând pasul pe loc.

După prima zi de proteste, Ilie Dodescu s-a ales cu un dosar penal pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești. Instanța le-a dat voie constructorilor să își facă treaba, separat, într-un alt proces, bărbatul judecându-se cu statul pentru a primi despăgubiri. Procesul mai are însă până se va încheia, iar Dodescu nu știe cu cât îl va despăgubi statul, el fiind convins că suma va fi una mică. El promite că luni va veni din nou la proprietatea sa și cine știe ce metodă de protest va mai inventa, asta în timp ce lucrările muncitorilor înaintează în pas de melc pentru că proprietarul terenului nu a văzut un leu pentru pământul său și se consideră nedreptățit de situația respectivă.

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: