Noi dezvăluiri făcute de directorul DSP Gorj: Controlul ITM, făcut chiar în timpul înmormântării

Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, continuă seria dezvăluirilor despre moartea lui Adrian Dobrin, fost șef de la Sanepid. Acesta a fost deranjat de decizia instanței de judecată într-un proces cu ITM Gorj, cu privire la constatarea unei amenzi primite de DSP Gorj, și a decis să dea cărțile pe față în privința decesului colegului său.

Adrian Dobrin a murit, anul trecut, în spitalul din Vâlcea, după ce ambulanța care îl transporta către o unitate medicală din București a rămas fără ventilatorul care-i asigura oxigenul.  Ancheta ITM a început în timpul înmormântării, acuză Stoian.

”În ziua înmormântării lui, luni, pe 8 martie, după ce cortegiul funerar a trecut prin fața DSP, toți colegii ne-am dus la înmormântare. Ce nu pot să uit este faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, printr-un reprezentant, a venit fix atunci să ancheteze evenimentul. Am fost sunat de către secretara instituției să îmi comunice că mă așteaptă un inspector ITM la sediu și insista să vin. Nu am plecat de la înmormântare până la final, apoi m-am dus la sediu, unde mă aștepta nervos acel inspector, căruia nici nu vreau sa-i pronunț numele. Am avut un schimb de replici mai dur, el crezând ca e Dumnezeu pe pământ și noi plecăm capul. Era supărat ca a așteptat 30-40 de minute să se termine înmormântarea, apoi a început totul când eu nu am vrut sa declar evenimentul“, a mai spus Narcis Stoian.

  

„Din momentul internării lui nu am mai vorbit decât pe Whatsapp, nu putea să stea fără masca cu oxigen. La două zile după internare, discutând cu medicul curant, am realizat că starea lui se agravează. Am sunat la minister și împreună cu doamna secretar de stat Moldovan am discutat să fie transferat la București, împreună cu o altă colegă de-a noastră care era și ea internată la SJU Tg Jiu. El a refuzat transferul și a rămas la Cărbunești până sâmbătă dimineața, când mi-a trimis mesaj că se simte foarte rău. Am discutat cu medicii, a fost transferat la SJU pentru un CT, iar rezultatul a fost o afectare de 80-90 % a plămânilor, din cauza asta nu a putut fi transportat cu elicopterul la București și au luat hotărârea sa fie transferat cu ambulanța. Apoi, știți cu toții ce s-a întâmplat. Ultimul mesaj cu el l-am avut înainte să se urce în ambulanță”, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.


Narcis Stoian spune că a fost afectat de moartea lui Dobrin, pe care îl considera prieten: „Și acum îi simțim lipsa. Mi-a fost prieten și coleg, formasem o echipă frumoasă. În ciuda a ce spun unii, eu când am fost numit director, la o lună de zile, l-am repus și pe el inspector-șef, după ce fusese îndepărtat de fosta conducere. Când am auzit vestea, parcă a căzut cerul pe mine“.


 

Vizualizări: 2,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: