Riscă să piardă finanţarea prin programul „Casa Verde”

16 gorjeni riscă să piardă finanţarea prin programul „Casa Verde” pentru că nu s-au prezentat să semneze contractul cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Este vorba de persoanele care au depus solicitare în perioada 2011-2012 pentru a primi cei 6000 de lei de la Fondul de Mediu pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă şi ale căror dosare au fost aprobate la finanţare. Conducerea APM Gorj anunţă că cei care nu se vor prezenta până în data de 29 septembrie să semneze contractul vor pierde finanţarea.

Un număr de 103 dosare au fost aprobate spre finanţare în cadrul programului „Casa Verde” la nivelul judeţului Gorj. Începând cu luna iulie beneficiarii au putut semna contractul de finanţate cu APM Gorj. Până acum numai 84 dintre aceştia s-au prezentat în vederea semnării contractului, doi titulari de contract au decedat, iar un alt beneficiar trebuie să-şi rezolve problema legată de donaţie, în acest caz schimbându-se titularul de contract. Ceilalţi 16 beneficiari de sprijin prin acest program mai au la dispoziţie câteva zile pentru a semna contractul. În cazul în care nu se vor prezenta în termenul legal, aceştia vor pierde finanţarea. „Riscă să nu mai primească finanţarea dacă până pe data de 29 septembrie, inclusiv, nu semnează contractele de finanţare. Este posibil ca anumite persoane să-şi fi instalat din proprie iniţiativă şi cu surse proprii o instalaţie de apă caldă menajeră şi atunci posibil să constatăm acest lucru după ce expiră termenul de semnare a contractelor. Sau mai este posibil ca la data depunerii solicitării, 2011-2012, erau autorizaţii de construire în termen de valabilitate, posibil în această perioadă să fi expirat valabilitatea şi atunci e necesar să depună la Administraţia Fondului de Mediu sau să depună la Agenţie extrasul de carte funciară”, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj. 

Alte circa 100 de solicitări aflate în analiză

296 de gorjeni au depus solicitări la Administraţia Fondului de Mediu pentru acordarea acestui sprijin însă numai 103 au fost aprobate la finanţare. „Au fost respinse 15-20 solicitări. Au depus contestaţii direct la Administraţia Fondului de Mediu, nu ştim care este stadiul acestora. Dacă ar fi fost aprobate, ar fi ajuns contractele la Agenţia de Protecţia Mediului Gorj pentru a fi semnate. Mai sunt în analiză în jur de 100 de solicitări. Vedem după acea care va fi stadiu acestora”, a precizat directorul APM Gorj.  

PROGRAM

Programul „Casa Verde” se adresează exclusiv persoanelor fizice şi constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură; până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: