Noi proteste anunțate de mineri

Sindicalistul Manu Tomescu anunță că vor fi reluate protestele în Piața Prefecturii, de joi. Minerii și energeticienii vor protesta, între orele 16 – 18. Vor să forțeze guvernanții să aplice modificările aduse Legii Pensiilor și, astfel, salariații din Complexul Energetic Oltenia, care lucrează în condiții dificile să se poată pensiona chiar și la 52 de ani.

“Joi, 26 mai 2022, între orele 16:00-18:00 o să reluăm protestul din Piața Prefecturii Tg-Jiu, protest prin care cerem Guvernului României să nu ne mai trateze ca pe niște cetățeni de mâna a doua, să oprească imediat ABUZUL prin care refuză să recunoască și să aplice în totalitate legea 197/2021, o lege constituțională care este publicată în Monitorul Oficial al României! Stimați colegi, recunoașterea condițiilor de muncă în care ne-am desfășurat activitățile, este un drept fundamental pe care îl merităm cu prisosință”, a fost mesajul sindicalistului Manu Tomescu.

În ultima perioadă, peste patru mii de mineri și energeticieni au depus dosare la Casa de Pensii Gorj pentru recalcularea pensiei ori pentru a ieși din câmpul muncii. Răspunsurile încă nu le-au venit. Casa de Pensii invocă lipsa unui soft care să ajute funcționarii și a anunțat că termenul de 45 de zile pentru soluționarea cererilor va fi depășit din această cauză.

Vizualizări: 1,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: