CE Turceni a dat în judecată Hidroelectrica

Pentru că nu a plătit la timp datoriile, societatea Hidroelectrica are de achitat Complexului Energetic Turceni 9 miliarde de lei vechi penalităţi şi majorări de întârziere. Pentru recuperarea datoriei Complexul Energetic Turceni a apelat la instanţa de judecată.

Potrivit directorului Complexului Energetic (CE) Turceni, Octavin Graure, Hidrolectrica a achitat cu întârziere contravaloarea energiei primită de la Complex în anul 2008 motiv pentru care trebuie să mai achite în plus câteva miliarde de lei vechi reprezentând penalizări şi majorări de întârziere. „Între noi producătorii există contracte bilaterale şi în momentul în care nu poate să producă unul energie produce celălalt. La nivelul anului 2008 i-am dat energie şi ne-a plătit-o cu întârziere, factura de nouă miliarde de lei vechi reprezintă penalităţi şi majorări de întârziere”, a precizat Octavian Graure.

CE Turceni a apelat la instanţă

Cei doi producători de energie se află acum în litigiu. „Este adevărat este un proces pe rol, dar sunt sigur că litigiul se va rezolva fără probleme. Au avut datorii mai mari către noi pe care ni le-au achitat, nouă miliarde nu e o sumă aşa mare. Spre exemplu în decembrie 2009 datoria Societăţii Hidroelectrica către CE Turceni se ridica la 1.200 de miliarde de lei vechi, datoria a fost plătită aproape în totalitate respectiv 1.000 de miliarde”, a adăugat Octavian Graure.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: