Noi suspiciuni de Covid-19 la Motru. Oamenii cer să fie testați!

Este panică în Motru, după ce o femeie de 58 de ani din localitate a fost confirmată cu Covid-19. Alte patru persoane sunt suspecte și se așteaptă rezultatele analizelor recoltate. Printre acestea și soțul femeii, paznic la spital, pentru care testul rapid a fost pozitiv, dar se așteaptă rezultatul testului cu un grad mai mare de încredere.

Până atunci, cu toții rămân izolați la spital. Femeia de 58 de ani lucrează la o fabrică de tricotaje, iar asta complică mult ancheta epidemiologică. Primarul din localitate, Gigel Jianu, spune că sunt avute în vedere peste o sută de persoane pentru ancheta epidemiologică. “Alte 3 persoane, contacți ai femeii, sunt la spital pentru teste, iar Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o ancheta epidemiologică pentru a se limita extinderea îmbolnăvirilor. Sunt în atenție încă 105 persoane, posibili contacți”, transmitea vineri primarul din Motru, între timp apărând și o a patra persoană testată. Familiile celor 105 persoane sunt în izolare la domiciliu și monitorizate.

Din cele patru persoane izolate la spitalul din Motru, o femeie a spus că și-a pierdut gustul și mirosul, simptom al noii gripe. La fabrica de tricotaje lucrează în general femei, dar nu doar din Motru, ci și din Cătunele, chiar și din Mehedinți. Pe paginile de socializare, motrenii cer să fie testați, dar procedurile nu permit încă testarea în masă. 

Fabrica de tricotaje din Motru are circa 300 de salariați, fiind acum în izolare cei o sută din secția în care lucra femeia. O salariată a fabricii, care este din Florești, județul Mehedinți, are și ea simptome și a fost luată cu izoleta și dusă la spitalul din Dr. Tr. Severin. (A.A.)

Vizualizări: 6,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: